Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete

Chec cu iaurt si nuci

In Prajituri la 25 Iun 2010

Se freaca zaharul cu ouale,zaharul vanilat,apoi se adauga celelalte ingrediente,iar la sfarsit faina si nucile,amestecand de jos in sus.Se unge o forma de chec cu unt si se tapeteaza cu faina si se toarna 3/4 din compozitie.Cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao si se toarna peste...

Pui cu bacon, cartofi noi si sos de marar

In Pui la 24 Iun 2010

Pieptul de pui se taie fasii si se ruleaza impreuna cu baconul.Se fixeaza cu o scobitoare si se aseaza intr-o tava cu putin ulei. Cartofii se curata,se spala si se fierb intregi cu un praf de sare pana intra furculita in ei.Se pun in tava si se condimenteaza totul. I n tava se...

French toast cu inghetata si fructe

In Dulciuri la 24 Iun 2010

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga laptele.Feliile de paine se trec prin amestecul de oua cu lapte si se prajesc in ulei incins,apoi se scot pe un servet absorbant si se pudreaza cu zahar. Pe o parte a felii de paine se pune dulceata,in cealalta parte globuri de inghetata si...

Tort Dobos

In Torturi la 24 Iun 2010

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort(24 cm) aprox 6-10 min fiecare....

Placinta cu mere

In Prajituri la 5 Iun 2010

Umplutura : merele se curata,se dau pe razatoare,se amesteca cu zahar si scortisoara si se pun pe foc la calit impreuna cu untul.Se lasa la racit  Taiem foile dupa marimea tavii(eu am avut 33/23).Eu am facut cu 4 straturi de foi a cate 4 foi(ultimul l-am format di resturile ce au...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 4 Iun 2010

Curata merele si taiele cubulet.Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pun merele amestecate cu scortisoara.Se incalzeste cuptorul . Între timp, intr-un bol, se bat ouăle şi zahărul până la galben pal.. Adauga extract de vanilie sau vanilină pulbere şi făină. Bate...

Pui cu sos de rosii

In Pui la 4 Iun 2010

puiul se taie bucati potrivite,se spala,se condimenteaza si se pune intr-un ceaun cu cateva linguri de ulei si se lasa la fript pana se rumeneste,apoi se adauga usturoiul tocat marunt si cateva linguri de apa si se pune capacul pentru a se inabusii.Rosiile se toaca marunt si se pun peste...

Penne cu pui si sos de rosii

In Penne la 2 Iun 2010

Pieptul de pui se taie bucati potrivite si se pune intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei si se prajeste bine.Se adauga ceapa taiata marunt si rosiile decojite taiate bucati si se calesc 5 min,apoi se pune pasta Se condimenteaza si se lasa pe foc 10-15 min,apoi se pune faina dizolvata in apa...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 30 Mai 2010

Blatul: albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.Se pun galbenusurile pe rand si se mixeaza putin dupa fiecare.La sfarsit se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o lingura.Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz tapetata...

Pui Stifado

In Pui la 29 Mai 2010

Carnea taiata bucati se prajeste foarte bine in ulei de masline,cand e gata se scoate pe o farfurie.In uleiul ramas se pune ceapa taiata mai mare(sau arpagicul intereg),usturoiul dat prin presa si cel verde taiat bastonase,foile de dafin,rosiile si se lasa sa se caleasca. Cand ceapa s-a...

Tort de ciocolata cu capsuni

In Torturi la 29 Mai 2010

BLATUL : Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucios ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile si la final se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao.Compozitia se imparte in trei parti egale si se coc 3 foi aprox 10 min fiecare intr-o...

Prajitura cu biscuiti

In Prajituri la 24 Mai 2010

Ungeti tava cu ulei( 23 x 33)si acoperiti partea de jos cu hartie de copt. Bateti albusurile adaugand treptat zahăr. În cele din urmă se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Amestecati cu lingura pentru a nu se lasa,dati la cuptor(faceti testul cu scobitoarea)....

Prajitura cu branza

In Prajituri la 24 Mai 2010

Blatul :untul pe jumatate topit se freaca cu zaharul,apoi se adauga ouale mixandu-se dupa fiecare.Ingredientele uscate se amesteca si se adauga treptat compozitie de ou. Crema: intr-un castron se pune branza,frisca,zaharul,grisul ouale si vanilia si se mixeaza pana devine ca o crema....

Salata de vara

In Salate la 22 Mai 2010

Legumele se spala,salata se rupe bucati,iar restul ingredientelor se taie.Se pune ulei,sare si otet si se amesteca!

Fursecuri cu ciocolata

In Prajituri la 22 Mai 2010

Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga oul si se mixeaza in continuare.Ingredientele uscate se amesteca si se cern peste amestecul umed.Se omogenizeaza. Aluatul obtinut se pune intr-o folie de plastic formand o rola! Se da la frigider pentru 2-3 h,apoi se scoate si...

Spaghete cu chiftelute si sos

In Porc la 22 Mai 2010

Chiftele :ceapa se toaca fff marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,oul,delikatul si usturoiul trecut prin presa.Se amesteca bine pana la omogenizare.Se formeaza chiftelute,se tavalesc prin faina,se frig in ulei incins si apoi se scot pe un prosop...

Ardei umpluti

In Porc la 22 Mai 2010

Ceapa se toaca marunt,se caleste in putin ulei impreuna cu orezul spalat,pasata,delikatul!Se opreste focul si se adauga carnea amestecand bine. Fiecarui ardei i se taie capacul si se umple cu amestecul de carne,se pune capacul sau putina faina!Se aseaza in oala,in picioare si se pune apa...

Gogosi cu Finetti

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.Se intinde o foaie cat mai...

Krem a la krem

In Prajituri la 16 Mai 2010

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata...

Amandine

In Prajituri la 10 Mai 2010

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt ,...

Pancakes cu banane

In Prajituri la 10 Mai 2010

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se amesteca cu zaharul,laptele,vanilia si banana facuta piure,se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.La compozitie se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura de lemn pana la incorporare.Se unge o tigai...

Clatite cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 5 Mai 2010

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei,amestecand incet cu o spatula.Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte.Se...

Clatite cu crema si sos de mure

In Prajituri la 5 Mai 2010

clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei,amestecand incet cu o spatula.Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte.Se unge o...

Tarta cu mere si aluat faramitat

In Prajituri la 5 Mai 2010

Crusta :Se preincalzeste cuptorul pana facem crusta.Faina,praful de copt si sarea se amesteca intr-un castron.Untul se freaca cu zaharul pana incepe sa se topeasca,apoi se adauga oul si restul ingredientelor pana se formeaza un aluat nici prea tare,nici prea moale.Se intinde aluatul si se pune...

Mini pizza rapide

In Pizza la 3 Mai 2010

Drojdia se dizolva in apa calduta,amestecata cu zahar si sare.Faina se pune intr-un vas incapator,se face o gropita in mij si se pune amestecul de apa si drojdie si uleiul.Se framanta un aluat(poate mai e nevoie de putina faina) si se poate lasa la dospit sau nu(eu l-am lasa 15 min ca am avut...

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 3 Mai 2010

Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao . Amestecam bine. Pentru carema batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare  si laptele. Amestecam bine si lasam...

Supa de pui cu taietei de casa

In Supe la 1 Mai 2010

taieteii:ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga faina treptat si se framanta un aluat tare.Se intinde ff bine(sa fie foaia subtire) si se taie fasii de marimi potrivite,formand taieteii.Se lasa sa se usuce pe hartie de copt(eu i-am facut seara si i-am folosit dimineata. Legumele se...

Biscotti

In Prajituri la 1 Mai 2010

Nucile/migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor,dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars si nu am mai pus decat cateva. Ouale(tr sa fie mari,eu am avut mai micute si am pus 4,dar a trebuit sa mai adaug faina la sfarsit) se bat impreuna cu...

Prajitura "Tavalita"

In Prajituri la 28 Apr 2010

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si ingredientele lichide,apoi peste ingredientele lichide se adauga treptat cele uscate pana rezulta o compozitie omogena. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava sa fie putin mai mica decat cea de la aragaz) si se coace aprox 35 min pana...

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 27 Apr 2010

Foietajul se lasa la decongelat,se intinde putin si se tapeteaza o forma de tarta cu el(forma se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt) si in mijloc se decupeaza hartie de copt pe care se pun boabe de fasole.Se da la cuptor(dedesubt se pune un vas cu apa)si se lasa 30-40 min...

Afisate 361 - 390 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]