Tarta cu mere si aluat faramitat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 5 Mai 2010 | 7937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • crusta:
  • 4-5 linguri unt sau margarina
  • 3 cani faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou mare
  • 1 praf de sare
  •  umplutura:
  • 5 mere
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 cana de zahar
  • aluat faramitat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana de nuci
  • 1/2 cana zahar
  • 4 linguri unt sau margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat faramitat:

Crusta:Se preincalzeste cuptorul pana facem crusta.Faina,praful de copt si sarea se amesteca intr-un castron.Untul se freaca cu zaharul pana incepe sa se topeasca,apoi se adauga oul si restul ingredientelor pana se formeaza un aluat nici prea tare,nici prea moale.Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta sau intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu grasime si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Umplutura:merele se curata de coaja si cotor si se taie cubulete mici.Se pun intr-o cratita impreuna cu restul ingredientelor si se pun pe foc pana se inmoaie.Se pun intr-o strecuratoare si se lasa 5 min la racit,apoi se pun peste aluat.

Aluatul faramitat:se amesteca toate ingredientele,rezultand bucatele de aluat care se pun deasupra merelor.Se da la cuptor pt 35-40 min/pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat faramitat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica