Chiftele:ceapa se toaca fff marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,oul,delikatul si usturoiul trecut prin presa.Se amesteca bine pana la omogenizare.Se formeaza chiftelute,se tavalesc prin faina,se frig in ulei incins si apoi se scot pe un prosop absorbant de bucatarie.
Sosul:ceapa tocata foarte maruntsi usturoiul trecut prin presa se pun intr-o cratita/tigaie adanca impreuna cu 2 linguri de ulei.Se calesc 3-5 min,apoi se adauga pasta dizolvata in 350 ml apa.Se lasa la fiert 10 min,apoi se prepara un rantas din faina si apa ramasa si se pune peste sos amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.Se mai lasa 5 min la fiert amestecand continuu,apoi se potriveste de sare si piper.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pacet si se trec printr-un jet de apa rece.Pe farfurie se aseaza un pat de spaghete,3-4 chiftelute si sos din abundenta.Se serveste cald cu patrunjel verde.