Tort de ciocolata cu capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 29 Mai 2010 | 9797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • -6 oua
  • -150 g faina
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • CREMA GANCHE:
  • -100 g ciocolata
  • -75 ml frisca lichida
  • MOUSSE DE CAPSUNI:
  • -700 g capsuni
  • -350 ml frisca lichida
  • -10 g gelatina
  • -100 g ciocolata alba
  • -100 g zahar
  • DECOR:
  • -frisca
  • -capsuni
  • -ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni:

BLATUL:

Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucios ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile si la final se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao.Compozitia se imparte in trei parti egale si se coc 3 foi aprox 10 min fiecare intr-o forma de 24 cm.

CREMA GANCHE:

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se pun pe foc pana ajung la punctul de fierbere.Lasati la racire completa apoi mixati pana devine o crema fina!

MOUSSE DE CAPSUNI:

Capsunile se zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este complet racit se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se adauga moussului.

ASAMBLARE:

Intr-o tava rotunda detasabila se pune prima foaie de blat si se insiropeaza cu sirop din apa,zahar si esenta,se intinde crema ganche si apoi un strat de mousse.Se continua cu cea de-a doua foaie de blat insiropata,mousse de capsuni si ultima foaie insiropata.Se orneaza cu frisca,glazura de ciocolata si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe