clatite:
clatite:Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei,amestecand incet cu o spatula.Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte.Se unge o tigaie cu ulei se pune cate un polonic din compozitia de clatite si se rumeneste pe ambele parti.
crema:
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc,amestecand incontinuu.Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact cu crema pentru a nu se forma crusta)
ASAMBLARE:Fiecare clatita se umple cu o lingura de crema si cateva picaturi de sos,se ruleaza si se taie in trei pt a forma niste mini rulouri.Mie mi-a ajuns crema pt toate clatitele.Decoram cu sos de mure.