babi5

1

Bucataras
incepator

Timisoara Adresa de buletin este cea mentionata (Actualmente locuiesc la Denta nr,855 )

Bucataras din 01.02.2013

RETETE351
PRIETENI282
Retete / Dulciuri

Chec cu rahat si ciocolata

In Prajituri la 20 Iun 2013

Mai inti separam   galbenusurile  de albusuri .. Apoi adaugam la galbenuse zaharul ,untura,( margarina ) zaharul vaniliat  si mixam bine ,bine .. Apoi adaugam coaja  de lamaie. Bicarbonatul stins cu zeama de lamaie ,albusurile batute spuma si faina in ploaie ,se...

Chec cu mac

In Prajituri la 15 Iun 2013

Zaharul se dizolva bine in lapte, se adauga macul macinat, ouale, bicarbonatul stins cu suc de lamaie, uleiul, coaja de lamaie. Se mixeaza totul foarte  bine, apoi adaugam faina. Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune compozitia obtinuta si se da la cuptorul in prealabuil...

Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos

In Prajituri la 13 Iun 2013

Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata de menaj topita si visinele fara samburi.  Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atat cat sa-l...

Prajitura curcubeu Mala

In Prajituri la 28 Mai 2013

Se ia un castron, se pun 300 gr faina, se amesteca bine cu lingura de cacao, se adauga bicarbonatul, 1 ou intreg, 100 gr zahar si putin lapte, atat cat sa facem un aluat bun pentru intins (il simtim la mana). Punem in frigider pentru 30 minute. Apoi luam celelalte 10 oua le separam albus de...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 24 Mai 2013

Punem faina intr-un castron, amestecam cu sarea si praful de copt, apoi se freaca bine cu untura (sau margarina). Se adauga 100 gr zahar, ouale intregi, coaja de lamaie si zaharul vaniliat, apoi framantam bine adaugand lapte cat este nevoie. Apoi dam la rece pentru 30 de minute (daca facem...

Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

In Prajituri la 21 Mai 2013

Intr-un castron   se pune faina si o amestecam bine  cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura  fiindca iasa mai frageda ) se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja  de lamie si lapte  cit...

Clatite cu branza dulce, stafide si smantana la cuptor

In Prajituri la 14 Mai 2013

Intr-un castron mai mare se pune faina, sarea, 4 linguri zahar (cca100 gr ), apa minerala,  2 plicuri de zahar vaniliat, 5 oua (+albusurile  de la  celelalte care le vom folosi la brinza si smintina), apoi cu mixerul amestecam bine. Dam compozitia la o parte pentru 30 minute. In...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 14 Mai 2013

Se vor culege florile de cu o zi inainte de preparare. A doua zi se vor spala si se vor scurge foarte bine (sa nu tineti mult in apa fiindca absorb apa si afecteaza la fiert). Intr-o cratita se pune zaharul cu apa la fiert pina se face un sirop mai gros. Se adauga florile si se lasa la foc domol...

Pasca fara aluat

In Prajituri la 9 Mai 2013

Intr-un castron   mai mare  am spart ouale  ,am adaugat zaharul vaniliat si  zaharul  si  am mixat bine  pina  a  devenit  compozitia  albicioasa. Am adaugat  untul si  am mixat  in continuare ,apoi  am...

Pistruiata

In Prajituri la 3 Mai 2013

Se  separa  albusul de galbenus ,apoi intr-un castron  se bate bine  albusul  pina  devine  tare  se  adauga zaharul vaniliat si o  cana  de zahar,  treptat  si  se bate  bine  pina  se omogenizeaza  ...

Foi de napolitana cu griliaj

In Prajituri la 2 Mai 2013

Intr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat  si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga cubul de margarina, nuca macinata si alunele. Intr-o...

Prajitura Rodica

In Prajituri la 22 Apr 2013

Faina, praful  de sare, praful de copt se amesteca bine, apoi se freaca cu margarina (sau untura). Se adauga 150 gr zahar coaja si sucul de lamaie ,1 ou intreg si smantina. Se face un aluat care se imparte in 2. Se pregateste tava cu hartie pentru copt, se intinde o foaie, se aseaza in...

Prajitura cu gratar

In Prajituri la 20 Apr 2013

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca  este necesar. Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe  care o...

Prajitura cu rahat

In Prajituri la 13 Apr 2013

Faina se freaca bine  cu margarina(sau untura ) se adauga putina sare ,bicarbonatul ,zaharul,ouale ,si putin lapte.,daca mai  trebuieste . Se imparte aluatul in patru parti egale, doua  bucati  se fac maro  cu  1 lingura  de cacao si doua ramin galbene ...

Afisate 91 - 104 din 104 retete    

Postari recente

publicat la 08.01.2015

Negresa cu spuma si smochine

publicat la 08.01.2015

Ciocanele cu lamie in Dry Cooker

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]