Foi de napolitana cu griliaj

de babi5 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 19695 vizualizari

 

Dragii mei pregateala mare de Sarbatorile Pascale. Azi am copt si am umplut o foaie de napolitana cu grilaj cu nuca si alune de padure. Pe caldura asta se pastreaza mai bine si mai mult timp. Este un deliciu. Am facut o pauza, postez reteta si la treaba mai departe.Va pup si nu ezitati sa o faceti, este foarte buna si pentru copilasi ca nu se murdaresc. Intr-o plimbare, la un picnic este taman buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 1 cub margarina rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune padure macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu griliaj:

Intr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat  si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga cubul de margarina, nuca macinata si alunele.

Intr-o craticioara se caramelizeaza 150 gr zahar apoi se toarna incet peste crema  din oala amestecind continuu, 2-3 minute pina se incorporeaza bine caramelul. Cu crema obtinuta ungem foile de napolitane alternativ (cu crema calda ) findca altfel nu reusim. Cind am terminat punem si ultima foaie, apoi punem ceva greu peste ca sa se lipeasca bine foile.

Se pot taia abia a doua zi sau in caz de urgenta dupa citeva ore

TIPS-URI

1

Pachetul de napolitane este format din 4 foi

2

eu am folsit 6 foi fiindca mi-au mai trebuit 2 foi la alta prajitura

3

astfel am suplimentat putin cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu griliaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

babi5 1

03.05.2013, 12:28

multumesc de aprecieri Ica _mama

Calinnicola1997 1

29.10.2013, 19:36

YAMMY

babi5 1

01.11.2013, 22:33

multumesc mult Calinnicola1997

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cacao și foi de napolitană