Blat:
Crema:
Glazura:
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand apa rece,uleiul,nuca de cocos,macul si faina cernuta cu praf de copt.
Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt , turnam compozitia si bagam blatul la cuptor pentru 25-30 min(testul scobitorii)
Pentru crema punem laptele la fiert,intre timp frecam galbenusurile cu zahar,adaugam praful de budinca si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul vanilat si adaugam treptat din budinca racita.
Ungem blatul cu crema ,punem un strat de biscuiti insiropati intr-un sirop de zahar,apa si vanilie si glazuram prajitura cu ciocolata.
Dam la rece pentru minim 4 ore .