Tosca

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2012 | 26622 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 180 g zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt 82% grasime
  • 1 pachet de biscuiti Leibniz butter sau alti biscuiti de calitate

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tosca:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand apa rece,uleiul,nuca de cocos,macul si faina cernuta cu praf de copt.

Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt , turnam compozitia si bagam blatul la cuptor pentru 25-30 min(testul scobitorii)

Pentru crema punem laptele la fiert,intre timp frecam galbenusurile cu zahar,adaugam praful de budinca si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul vanilat si adaugam treptat din budinca racita.

Ungem blatul cu crema ,punem un strat de biscuiti insiropati intr-un sirop de zahar,apa si vanilie si glazuram prajitura cu ciocolata.

Dam la rece pentru minim 4 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca