Am pregatit azi o delicioasa prajiturica cu mere si impartasesc si cu voi aceasta "bunaciune" citand-o pe Laura. Vine maine Andyca la Babi lui si ca sa nu se "mocicoseasca" cu prajituri cu crema am ales-o pe aceasta fiindca nu am facut-o tare de mult si parca imi era dor. Sa vedeti numai ce bunatate. Babi va da retete facute si degustate. Garantat pentru calitate.
Punem faina intr-un castron, amestecam cu sarea si praful de copt, apoi se freaca bine cu untura (sau margarina). Se adauga 100 gr zahar, ouale intregi, coaja de lamaie si zaharul vaniliat, apoi framantam bine adaugand lapte cat este nevoie. Apoi dam la rece pentru 30 de minute (daca facem aluatul de cu seara si lasam la frigider este si mai bine ).
Intre timp spalam bine merele si le dam prin razatoare cu tot cu coaja. Le punem intr-o cratita, adaugam scortisoara si 300 gr zahar. Lasam sa dea un clocot la foc mic, apoi adaugam 2 linguri gris, ca sa absoarba sucul lasat de mere. Mai lasam 10 minute pe foc, apoi lasam sa se raceasca, nu in totalitate.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt intindem o foaie, deasupra punem merele. Din celalalt aluat facem baghete pe care le asezam in diagonala intr-un sens, apoi invers (sa vina sub forma de gratar la final)
Dam la cuptorul incins in prealabil si lasam la 180 grade pina se rumeneste. Lasam la racit, apoi pudram cu zahar pudra. Taiem cum dorim (dreptunghiuri, patrate sau romburi)
Pofta buna! Wowwww!! ce buna este. Sa o faceti neaparat.
1
Eu am facut-o intr-o tava mare de aragaz.