Prajitura cu rahat

de babi5 in Prajituri, 13 Apr 2013 | 15049 vizualizari

 

Azi am facut aceasta delicioasa prajitura ,nu am mai facut-o tare de mult timp ,reteta este veche dar bunaaaaaaaaa!!! Daca va hotariti sa o faceti garantat nu regretati nimic ci cistigati o reteta superrrrrrrr!!! .. Am facut si citeva poze ,dar nu in amanuntit fiindca nu este "scula " mea ma refeream la aparatul de fotografiat ..Revin si cu imagini cu prajitura taiata sa vedeti cum arata dar nu s-a inmuiat inca ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250gr margarina (sau 180 gr untura )
  • 1 cana de zahar
  • 3 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingura cacao
  • razatura de lamaie
  • 500 gr rahat
  • zahar vaniliat
  • 1 l lapte
  • 3 linguri faina
  • 120 gr unt
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat:

Faina se freaca bine  cu margarina(sau untura ) se adauga putina sare ,bicarbonatul ,zaharul,ouale ,si putin lapte.,daca mai  trebuieste .

Se imparte aluatul in patru parti egale, doua  bucati  se fac maro  cu  1 lingura  de cacao si doua ramin galbene  .. Se  coc pe  dosul unei  tavi  mai  maricele  in cuptorul  in prealabil   incins .

Rahatul  se  da prin masina  de carne,  apoi  in 3/4 din lapte  se pune rahatul  intr-o  cratita  cu fund dublu (  ca sa nu  se prinda de fundul oalei ) . Se fierbe  crema  pina  se topeste  rahatul apoi 3 linguri  de  faina  se freaca bine  cu laptele  ramas   si  se pune  incet in crema  obtinuta mestecind  continuu .

Mai  lasam 5 minute  sa dea un clocot  cu faina  impreuna  apoi  asa  calda o  asezam intre foi  alternind una  galbena  una  maro,  sau una galbena doua maro, una galbena ,sau invers, cum doriti.

Glazura se face  din 3 linguri apa   cu 4 linguri zahar, se fierbe  bine  ca un sirop gros, se  adauga o lingura  de  cacao  in ploaie  cernut   si apoi 120 gr unt .

Se aplica peste ultima foaie.

Deasupra peste  glazura  puteti  pune  bombonele  colorate  micute ,sa dea o nota  de Primavara .

POFTA BUNA ,,

TIPS-URI

1

Eu am folosit in loc de faina budinca roz de capsuni fiindca si rahatul era roz ..

2

in loc de 500 gr rahat puteti folosi 1 kg cu aceeasi cantitate de lapte fiindca crema este prea putina foiile fiind mai maricele ..

3

Rahatul este bine sa il alegeti de o singura culoare da un aspect mai placut ochiului atunci cind este umpluta prajitura ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

18.04.2013, 10:46

Multumesc de aprecieri TAB1TA te pupa Babi5 sa nu eziti sa o faci .estefoarte buna ... o sa-mi spui dupa

Panacris 1

26.10.2014, 14:09

babi5 1

26.10.2014, 15:44

Panacris multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu cremă de rahat