Apa si sarea se pun la foc.
Se curata cartoful, se spala si se feliaza.
Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de ulei si cu condimentele "Fix pentru cartofi".
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se...
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari.
Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat.
In timp ce se...
Preparare Reteta de Sos de iaurt grecesc cu usturoi
Se curata usturoiul, se clateste cu apa si se preseaza intr-un castron. Se adauga sarea, piperul si uleiul de masline si se freaca totul cu o lingurita. Se pun iaurtul grecesc si firele de marar si patrunjel (spalate si tocate) si se...
Se ung placile de la Panini Maker Breville cu ulei. Se asaza feliile de bacon pe placa. Se conecteaza aparatul la sursa de curent electric.
Ouale se bat cu sarea si mararul verde (spalat si tocat) si se toarna peste bacon. Se inchide aparatul si se verifica din cand in cand daca omleta este...
Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Dupa aceea, se incalzeste cuptorul si se incepe pregatirea...
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare.
Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa. Se adauga foaia de dafin, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, putin oregano uscat si o...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.
Se spala...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cartofii se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele.
Intr-o tava se pun cartofii si ardeiul si se presara peste ei putina sare, boiaua de ardei dulce si putin maghiran uscat.
Ciolanul...
Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare.
Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg semintele din ea si se dau prin blender. Sucul obtinut se strecoara si se pune peste sucul de kiwi....
Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand in cand. Daca este necesar, se mai adauga apa.
Atunci cand cartofii sunt foarte bine fierti, iar...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste.
Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine.
Se pun ceapa, usturoiul si painea in robotul de bucatarie si se maruntesc.
Intr-un castron se pune carnea tocata de porc....
Se curata fructele de coaja, cotor si seminte, se clatesc cu putina apa si se taie felii subtiri.
Se pun feliile de para in blender impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie si trei linguri de apa si se maruntesc. Se pune sucul rezultat intr-o sticluta.
Se pun feliile de mar in blender...
Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet. Se omogenizeaza totul. Se pune faina treptat si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa....
Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic, amestecandu-se din cand in cand cu o spatula de lemn. Este gata atunci cand incepe sa se desprinda de...
Pepenele galben curatat de coaja si seminte si bananele fara coaja se taie in bucati. Se pun apoi intr-un blender impreuna cu iaurtul si se maruntesc.
Smoothie-ul cu banane si pepene galben se serveste proaspat, imediat ce a fost preparat.
Se taie bagheta in doua, pe lung. Se asaza doua frunze de salata verde (spalate si zvantate) peste felia de bagheta care urmeaza sa fie baza sandvisului. Se pun feliile rotunde de rosie si feliie de castravete (dupa ce legumele au fost spalate si taiate). Se poate adauga putina sare si putin...
Se pregatesc legumele: frunzele de salata se spala, li se indeparteaza baza groasa si se zvanta de apa. Se spala o rosie mare si se taie doua felii rontunde din ea. Se taie o bucata de castravete, se spala si se taie in 3 felii. Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie 3 felii mari,...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa, cat sa ii acopere. Se mai adauga apa, daca este necesar pe parcursul fierberii. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata apoi de coaja, se clatesc cu apa rece, se taie cuburi si se pun intr-un vas mare....
Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi, sa se umfle.
A doua zi, se scurge fasolea si se clateste cu apa rece. Se pune...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul.
Se scurg visinele bine de zeama si se adauga circa trei sferturi din cantitatea lor in aluat. Se incorporeaza...
Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este patrunsa bine.
Dupa ce carnea s-a fiert, se...
Varza se spala si se taie fideluta.
Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.
Gulia se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, la fel si morcovul.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.
Se pun toate legumele intr-un castron si se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide si nuci
Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de rom se pun intr-o craticioara si se amesteca. Se dau in clocot, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron impreuna cu nucile si stafidele...
Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand se obtine un aluat potrivit. Se unge o tigaie cu ulei si se incinge la foc. Se toarna un polonic din...
Vinetele se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.
Gogosarii se coc la flacara aragazului, apoi se pun intr-un craticor, se presara sare grunjoasa peste ei si se acopera craticiorul cu un capac. Dupa 10-15 minute se curata de coaja si seminte si se clatesc cu apa.
Ceapa se curata de foi,...
Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa.
Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului...
Se pun apa si putina sare intr-o oala, la foc. Dupa ce da apa in clocote, se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Se scurg pastele de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece, apoi se pun din nou la foc impreuna cu laptele. Cand acesta incepe...
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Apa si sarea se pun la foc. Se curata cartoful, se spala si se feliaza. Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de ulei si cu condimentele "Fix pentru cartofi". Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se...
Galbiori cu usturoi si mamaliguta
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat. In timp ce se...
Reteta de Sos de iaurt grecesc cu usturoi
Preparare Reteta de Sos de iaurt grecesc cu usturoi Se curata usturoiul, se clateste cu apa si se preseaza intr-un castron. Se adauga sarea, piperul si uleiul de masline si se freaca totul cu o lingurita. Se pun iaurtul grecesc si firele de marar si patrunjel (spalate si tocate) si se...
Aperitiv omleta cu marar si bacon pregatita la Panini Maker Breville
Se ung placile de la Panini Maker Breville cu ulei. Se asaza feliile de bacon pe placa. Se conecteaza aparatul la sursa de curent electric. Ouale se bat cu sarea si mararul verde (spalat si tocat) si se toarna peste bacon. Se inchide aparatul si se verifica din cand in cand daca omleta este...
Desert fursecuri cu gem de caise si rahat
Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute. Dupa aceea, se incalzeste cuptorul si se incepe pregatirea...
Shakshuka cu rosii si ceapa
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa. Se adauga foaia de dafin, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, putin oregano uscat si o...
Supa-crema de ciuperci
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac. Se spala...
Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si ardeiul si se presara peste ei putina sare, boiaua de ardei dulce si putin maghiran uscat. Ciolanul...
Smoothie cu kiwi, rodie si clementine
Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare. Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg semintele din ea si se dau prin blender. Sucul obtinut se strecoara si se pune peste sucul de kiwi....
Piure de cartofi bicolor
Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand in cand. Daca este necesar, se mai adauga apa. Atunci cand cartofii sunt foarte bine fierti, iar...
Chiftele din carne de porc
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Se pun ceapa, usturoiul si painea in robotul de bucatarie si se maruntesc. Intr-un castron se pune carnea tocata de porc....
Smoothie cu para si mar
Se curata fructele de coaja, cotor si seminte, se clatesc cu putina apa si se taie felii subtiri. Se pun feliile de para in blender impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie si trei linguri de apa si se maruntesc. Se pune sucul rezultat intr-o sticluta. Se pun feliile de mar in blender...
Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet. Se omogenizeaza totul. Se pune faina treptat si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa....
Mamaliga
Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic, amestecandu-se din cand in cand cu o spatula de lemn. Este gata atunci cand incepe sa se desprinda de...
Smoothie cu banane si pepene galben
Pepenele galben curatat de coaja si seminte si bananele fara coaja se taie in bucati. Se pun apoi intr-un blender impreuna cu iaurtul si se maruntesc. Smoothie-ul cu banane si pepene galben se serveste proaspat, imediat ce a fost preparat.
Sandvis cu salam banatean, rosii, castraveti si salata verde
Se taie bagheta in doua, pe lung. Se asaza doua frunze de salata verde (spalate si zvantate) peste felia de bagheta care urmeaza sa fie baza sandvisului. Se pun feliile rotunde de rosie si feliie de castravete (dupa ce legumele au fost spalate si taiate). Se poate adauga putina sare si putin...
Sandvis cu salam banatean si cascaval
Se pregatesc legumele: frunzele de salata se spala, li se indeparteaza baza groasa si se zvanta de apa. Se spala o rosie mare si se taie doua felii rontunde din ea. Se taie o bucata de castravete, se spala si se taie in 3 felii. Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie 3 felii mari,...
Salata orientala
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa, cat sa ii acopere. Se mai adauga apa, daca este necesar pe parcursul fierberii. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata apoi de coaja, se clatesc cu apa rece, se taie cuburi si se pun intr-un vas mare....
Ciorba de fasole cu leustean, de post
Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi, sa se umfle. A doua zi, se scurge fasolea si se clateste cu apa rece. Se pune...
Desert pandispan cu visine
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul. Se scurg visinele bine de zeama si se adauga circa trei sferturi din cantitatea lor in aluat. Se incorporeaza...
Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza
Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este patrunsa bine. Dupa ce carnea s-a fiert, se...
Salata de varza cu gulie si telina
Varza se spala si se taie fideluta. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Gulia se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, la fel si morcovul. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Se pun toate legumele intr-un castron si se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide si nuci
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide si nuci Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de rom se pun intr-o craticioara si se amesteca. Se dau in clocot, apoi se lasa sa se racoreasca. Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron impreuna cu nucile si stafidele...
Clatite
Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand se obtine un aluat potrivit. Se unge o tigaie cu ulei si se incinge la foc. Se toarna un polonic din...
Salata de vinete cu gogosar copt
Vinetele se pun intr-o sita pentru a se scurge bine. Gogosarii se coc la flacara aragazului, apoi se pun intr-un craticor, se presara sare grunjoasa peste ei si se acopera craticiorul cu un capac. Dupa 10-15 minute se curata de coaja si seminte si se clatesc cu apa. Ceapa se curata de foi,...
Salata cu farfalle
Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa. Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului...
Farfalle cu lapte
Se pun apa si putina sare intr-o oala, la foc. Dupa ce da apa in clocote, se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Se scurg pastele de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece, apoi se pun din nou la foc impreuna cu laptele. Cand acesta incepe...
Carne de porc prajita la tuci
Se taie slanina si se pune in tuci, la foc mediu. Peste ea se adauga pulpa de porc, taiata in bucati mari, si sarea. Se amesteca din cand in cand.
Aperitiv
Se taie legumele, branza si salamul si se aseaza pe farfurie. Se sara rosiile si castravetii. Aperitivul se serveste cu paine.
Decoct de flori de salcam
Intr-un ibric se pune apa la foc impreuna cu florile de salcam si se fierb 5-10 minute. Dupa aceea, decoctul se strecoara intr-o cana. Se bea cald.