Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

de Razvan Constantinescu in Porc, 18 Feb 2018 | 9254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g cartofi
  • 1/2 ardei Kapia
  • putina sare
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • 1 ciolan de porc afumat, dezosat (1,4 kg)
  • 1/2 l apa
  • putin piper negru macinat
  • putin cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii se curata de coaja si se spala.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele.

Intr-o tava se pun cartofii si ardeiul si se presara peste ei putina sare, boiaua de ardei dulce si putin maghiran uscat.

Ciolanul se spala si se aseaza intre cartofi si ardei. Se adauga apa. Se presara putina sare, putin piper negru macinat si putin cimbru uscat.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea se patrunde. Inainte de a opri cuptorul, se ia folia de aluminiu de pe tava si se mai lasa asa 5-10 minute pentru a se rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carne de porc