Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza

de Razvan Constantinescu in Salate, 15 Ian 2017 | 9449 vizualizari

 

Inspiratia a venit de aici.

 

INGREDIENTE

  • Pentru salata:
  • 500 g piept de pui
  • apa - pentru a fierbe pieptul de pui
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • o conserva de 400 g de ciuperci taiate
  • 3 ardei copti in otet
  • 4 castraveti murati
  • o legatura de marar
  • sare
  • Pentru maioneza:
  • doua galbenusuri de la oua fierte
  • un galbenus crud
  • sare
  • 100 ml ulei
  • o lingurita cu apa rece
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza:

Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este patrunsa bine.

Dupa ce carnea s-a fiert, se clateste cu apa rece, se taie marunt si se pune intr-un castron.

Ciupercile se clatesc cu apa si se taie marunt. Se adauga peste pieptul de pui.

Ardeiul copt si castravetii murati se taie marunt si se pun in castron.

Se pregateste maioneza: se mixeaza galbenusurile cu putina sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, si se continua mixarea pana cand isi maresc volumul. La final se adauga o lingurita cu apa rece pentru ca maioneza sa devina mai cremoasa.

Se pune maioneza in castron peste celelalte ingrediente impreuna cu mararul spalat si tocat si se amesteca totul. Se potriveste salata de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Waldorf