Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.
Tava de briose o tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Smantana pentru frisca se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.
Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.