articook

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 07.06.2010

RETETE61
PRIETENI4
Retete

Varza cu kaizer la cuptor

In Mancaruri cu carne la 9 Iul 2010

Se taie varza in jumatate si se feliaza felii subtiri. In vasul in care veti introduce varza in cuptor puneti ulei de floarea soarelui si ceapa taiata marunt, cand incepe sa se rumeneasca adaugati varza si amestecati putin. Acoperiti cu un capac si dupa 2 minute turnati 1/2 cana de apa. Dupa ce...

Tortilla cu ciuperci si masline

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

{cantitatile de faina sunt in functie de cate portii vrei sa faci, eu nu am masurat cantitatea folosita, am pus aproximativ 250 g din faina de porumb si 250 g faina de grau} Se amesteca intr-un vas cele doua cantitati de faina, si se adauga apa cat sa se formeze o compozitie tare. Se pune si...

Pui la cuptor in vas acoperit

In Pui la 6 Iul 2010

Se maruntesc cei 4 catei de usturoi, patrunjelul si se pun in vasul in care veti pune puiul in cuptor. Adaugati mierea si putin ulei, sare, piper si pulpele de pui. Amestecati bine toate ingredientele impreuna cu puiul si apoi adaugati si ceapa rosie curatata si taiata in 4, iar cele 2 caciulii...

Popsicles din Pepene Roşu

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Cu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l printr-o strecuratoare. Daca nu aveti un storcator de fructe, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi pisati...

Paste cu Pastramă Haiducească

In Paste la 3 Iul 2010

Se pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt si mazarea verde {folositi mazare congelata, nu din borcan} mai lasati 3,4 minute pe foc dupa care...

Clătite cu Bacon, by Camelia

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate putin din faina. Dupa ce s-a amestecat complet faina, bate compozitia cu mixerul pana devine o pasta...

Penne cu roşii, suncă, busuioc şi caşcaval

In Penne la 3 Iul 2010

Intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline, cateva rondele de praz si sunca taiata felii. Dupa ce s-au rumenit puneti-le pe o farfurie dupa care, in aceasi tigaie adaugati ulei de masline si rosiile. Condimentati cu sare de mare, piper negru proaspat macinat si busuioc, mai lasati cateva...

Orez picant cu ou

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Se fierbe orezul in apa cu putina sare, daca este prefiert se va fierbe mai repede. Dupa ce e gata strecurat, dati-l sub un jet de apa rece si lasati-l la scurs sa se scurga toata apa din el. Pregatiti o tigaie mare si pentru a praji oul batut, puneti putin ulei de masline si cand e incinsa...

Salata de morcovi cu susan

In Salate la 3 Iul 2010

Se taie morcovii panglici subtiri sau se dau prin razatoare. Se pun intr-un castron de salata si adaugam coriandrul si semintele de susan { semintele trebuiesc prajite in putin ulei de masline pana cand isi schimba putin culoarea } Pentru a face sosul se rade coaja de portocala intr-un bol,...

Tort de vară cu blat de bezea

In Torturi la 1 Iul 2010

Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata. Incalziti cuptorul la 150 C / treapta 2 pentru cuptor pe gaz. Puneti hartie de copt in 2 tavi, si desenati 2 cercuri pe...

Brioşe pentru cafea

In Prajituri la 30 Iun 2010

Se amesteca ingredientele solide.  Separat se amesteca cele lichide.  Dupa care se amesteca cele doua compozitii.  Se toarna in forme, iar daca nu folositi hartie, dati formele cu unt inainte de a turna compozitia.  Incalziti cuptorul la 200 C si lasati la copt pentru 15...

Pizza cu carnati cabanos

In Pizza la 25 Iun 2010

Preparare aluat:  Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o...

Pizza cu cartofi noi

In Pizza la 25 Iun 2010

Da clik aici pentru reteta de sosuri si aluat pizza. Tava in care vei pune pizza la cuptor, trebuie data cu putin ulei de masline inainte sa pui aluatul in ea. Incepe cu sosul de tomate, intinde-l uniform cu o lingura, aseza feliile de cartofi si bucatile de cascaval si condimenteaza cu...

Salată de cartofi noi cu ridichi

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2010

Cartofii se lasa la racit, dupa care se curata si se taie felii pentru a se face salata. Amestecati uleiul impreuna cu smantana inainte sa il puneti peste salata. Adaugati ridichele si patrunjelul. Se amesteca cu grija toate ingredientele.  Zeama de lamaie nu se pune in toata salata. ...

Tort de lamaie

In Torturi la 24 Iun 2010

Se amesteca untul (topit) cu zaharul pe urma se adauga ouale pe rind, amestecand bine cu ajutorul mixerului. Se adauga semintele de mac si lamaie (coaja + zeama de la 2 lamai) Adaugati faina si praful de copt, amestecand incet cu o lingura. Cand e gata compozitia turnati-o intr-un vas de chec de...

IKEA Meatballs with Cream Sauce

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2010

Se caleste ceapa intr-o tigaie cu 1 lingura de unt. Cand incepe sa isi schimbe putin culoarea puneti-o intr-un vas mare. Zdrobiti cartofii, adaugati putina apa si amestecati pana cand se formeaza o compozitie omogena. Puneti cartofii peste ceapa si adaugati si carnea, smantana, untul si...

Sandwich cu Cascaval si Praz

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

Incalziti o tigaie mare de teflon, intre timp pregatiti sandwich-ul, pur si simplu se pun felii subtiri de cascaval pe paine, cat mai multe, nu e nevoie sa ungeti painea cu nimic, pe urma puneti in tigaie o lingurita de unt si dupa ce s-a topit puneti sandwich-ul peste si lasati pe fiecare parte...

Orez in lapte cu stafide

In Mancaruri de post la 21 Iun 2010

Se incepe cu fierberea orezului in lapte. La o cana de orez se pun trei cani de lapte. Se poate folosi orez cu bob rotund sau cu bob lung ca si cel din fotografii, in amandoua cazurile iese foarte bun. Se adauga in timpul fierberii cateva linguri de zahar si un praf de sare. La sfarsit...

Tort cu suncă sau creveţi, by Lea

In Peste la 21 Iun 2010

se amesteca ingredientele Tortul se poate face pe paine toast feliata sau pe blat de paine. Paine se unge cu un strat subtire de unt pe urma se da cu comp.1 si comp.2, repetati procedeul pana cand aveti 3 straturi. Daca tortul se va consuma seara se prepara dimineata,daca se va consuma la...

Cartofi cu caşcaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

 Puneti cartofii in coaja la fiert. Intre timp faceti maioneza dintr-un galbenus{ adaugati 1 lingurita sau 2 de mustar, bateti cu mixerul si adaugati pe rind ulei, continuati pana cand ati obtinut cantitatea dorita, condimentati cu sare, piper, busuioc uscat si lamaie } dupa ce e gata puneti...

Supă de mazăre

In Supe/Ciorbe la 21 Iun 2010

In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a rumenit baconul adaugati mazarea+1lingura de unt...

Şurimi cu salată verde şi sos de usturoi

In Peste la 21 Iun 2010

Primul lucru care trebuie sa il faceti, este sa decongelati Surimi punandu-i intr-un vas cu apa calda, cand au inceput sa se decongeleze indepartati folia in care sunt impachetati individual. Puneti intr-o tigaie mare { tigaia trebuie sa fie cu pereti subtiri } ulei de masline { extra virgin }...

Naut cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

Intr-o tigaie mare, puneti uleiul de masline si adaugati ceapa, usturoiul si o lingura de condimentele {formata din chimen, ardei iute, semnite de mustar} si lasati-le aproximativ 5 min. Adaugati nautul din conserva fara a scurge zeama de pe el, umpleti conserva cu apa pana la jumatate si...

Milkshake de căpşuni

In Bauturi la 21 Iun 2010

Puneti fructele in belnder si pe urma adaugati laptele si mierea. Daca nu folositi blenderul, pisati capsunele si banana cu o furculita dupa care adaugati pe rind laptele si amestecati cu mixerul. Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Orez cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2010

In vasul in care veti gati orezul, puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa, dupa ce devine transparenta, adaugati morcovii si telina, amestecati din cand in cand, si asteptati pana cand legumele sunt moi. Spalati orezul si puneti-l peste legume. Amestecati, si dupa 1 minut adaugati apa...

Tort de mere

In Torturi la 18 Iun 2010

Se bat cu mixerul albusurile, dupa ce compozitia s-a intarit, se adauga pe rind 6 linguri de zahar, si continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit.  Separat se bat galbenusurile, adaugandu-se pe rind celelalte 6 linguri de zahar la fel ca si la albusuri, continuati sa amestecati...

Supă de ceapă

In Supe la 18 Iun 2010

Cantitatile sunt pentru 4 portii. Se taie ceapa felii si se marunteste usturoiul. In oala in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa felii, lasandu-le cam 15 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand, ea trebuie sa devina transparenta, inca nu trebuie sa se prajeasca. Dupa...

Spaghete carbonara, reţetă italiana

In Spaghete la 18 Iun 2010

 Spaghete carbonara, reţetă italiana Puneti la fiert intr-o oala inalta, apa cu putina sare. Cand fierbe adaugati spaghetele si fierbeti-le la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 8 minute, verificati daca sunt fierte si in interior, iar daca sunt gata, spalati-le cu apa rece....

Tiramisu reţetă speciala

In Torturi la 16 Iun 2010

Tiramisu reţetă speciala Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca...

Paste la cuptor cu roşii si mozzarella

In Paste la 16 Iun 2010

Se pune apa la fiert, intr-o oala mare, cu putina sare. Cand fierbe adaugati pastele.   Intr-o tigaie mare puneti ulei de masline, apoi adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul iute, lasati la foc mic timp de 10 minute, cand ceapa incepe sa fie transparenta este gata {nu asteptati pana...

Afisate 1 - 30 din 61 retete    
 
Retete preferate
Terina de somon

Voturi:14

Vinete umplute

Voturi:18

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]