Clatitele acestea le-a facut sora mea cea mai mare. Sunt delicioase.
Ingrediente umplutura:
Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate putin din faina. Dupa ce s-a amestecat complet faina, bate compozitia cu mixerul pana devine o pasta groasa si fina. Adauga mai mult lapte daca devine prea greu de batut. Adauga laptele treptat ca sa se subtieze scrobul. Continua sa torni si sa amesteci pana cand ai un scrob de consistenta unei creme nu prea groasa. Se spune sa lasi scrobul 30 de minute pentru a avea timp amidonul din faina sa creasca, dar nu e neaparat nevoie. Incalzeste tigaia la un foc mic, dupa care unge-o cu o pensula de bucatarie, cu putin ulei. Toarna scrob in tigaie si misca tigaia in asa fel incat stratul de scrob sa se intinda uniform in tigaie, lasa-l pe foc cam 30 de secunde. Daca tigaia are temperatura potrivita, clatita ar trebui sa fie aurie dedesubt, dupa 30 de secunde, si se poate intoarce pe cealalta parte. Prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, o ceapa verde taiata marunt, adauga si bacon maruntit si lasa pana se face auriu. Pune-le peste clatite, adauga cascaval razuit si ruleaza clatita. Se serveste calda.