Se pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt si mazarea verde {folositi mazare congelata, nu din borcan} mai lasati 3,4 minute pe foc dupa care ocupati-va de fierberea pastelor. Intr-o oala mare puneti apa la fiert cu putina sare, cand fierbe adaugati pastele si amestecati din cand in cand. Dupa ce au fiert asezati o strecuratoare peste vas si turnati pastele in ea, pentru a stoca apa in care au fiert, ele nu mai trebuie spalate dupa fierbere. Int-un vas rezistent la caldura asezati pastele fara sa le mai scurgeti de apa si mai adaugati o jumatate de cana din apa in care au fiert. Condimentati cu putina sare si piper, adaugati bucatele de cascaval si compozitia din tigaie. Deasupra razuiti putin cascaval si introduceti in cuptor la 180 C pentru 15, 20 minute.