Spaghete carbonara, reţetă italiana

de articook in Spaghete, 18 Iun 2010 | 19936 vizualizari

 

 Spaghete carbonara, reţetă italiana
Spaghetele sunt intotdeauna usor de facut. Iar daca gasesti ingredientele perfecte si le pui la un loc poti sa prepari spaghete la fel de bune ca si cele servite in cele mai bune restaurante. Iti ia mai putin de 30 min. sa le prepari. Reteta aceasta e din "familia" spaghetelor carbonara.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet spaghete
  • 3 fire carnati cabanos, taiati rondele
  • 40g parmezan razuit
  • 1 ceapa verde, taiata marunt
  • ulei de masline extra virgin
  • sare de mare
  • 2 galbenusuri
  • frunze de busuioc
  • optional: smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă italiana:

 Spaghete carbonara, reţetă italiana

Puneti la fiert intr-o oala inalta, apa cu putina sare. Cand fierbe adaugati spaghetele si fierbeti-le la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 8 minute, verificati daca sunt fierte si in interior, iar daca sunt gata, spalati-le cu apa rece. Lasati-le sa se scura bine de apa.

Intre timp, intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa si rondelele de carnati. Dupa ce s-au rumenit stingeti focul si lasati-le in tigaie. Puneti spaghetele in tigaie peste carnati, apoi presarati parmezanul, turnati galbenusurile si amestecati bine toate ingredientele.

Puneti pe masa un bol cu smantana si unul cu frunze de busuioc pentru a se servi fiecare. Serviti imediat, cat inca sunt calde.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

iulya 1

19.06.2010, 12:33

arata bine pastele tale,dar eu as incerca cu sunculita afumata sau muschi taranesc in loc de carnatii cabanos,o sa fie mai gustoase

- Andreea - 1

18.02.2013, 19:15

Cipriano...daca taceai filozof ramaneai ... Afla ca spaghetele Carbonara nu se prepara doar in varianta aceea cu ou, pancetta si parmezan...si pina nu incerci nu stii daca e sau nu scirbos (schifo) !!!

- Andreea - 1

18.02.2013, 19:16

Prezentarea e foarte frumoasa si cred ca sunt delicioase si cu cirnati.am sa incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si rosii