Ingrediente pentru 1 portie pizza
Ingrediente aluat pt 2 portii:
Da clik aici pentru reteta de sosuri si aluat pizza.
Tava in care vei pune pizza la cuptor, trebuie data cu putin ulei de masline inainte sa pui aluatul in ea. Incepe cu sosul de tomate, intinde-l uniform cu o lingura, aseza feliile de cartofi si bucatile de cascaval si condimenteaza cu rozmarin, patrunjel, sare si piper negru proaspat macinat. La final stropiti cu putin ulei de masline si introduceti in cuptor pentru 15, 20 min. la 200 C.
Prepararea aluatului:Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena.
Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2,3 parti egale. In functie de cat de subtire vreti sa faceti pizza. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt sau ulei de masline, inainte sa asezati aluatul.