Sfaturi utile despre retetete de prajituri si torturi

Postat de laurapopescu in Tipsuri pe 9 Dec 2012, 12:09

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Atunci cand preparati prajituri marmorata, trebuie sa stiti ca aceasta arata mult mai bine daca le puneti intai glazura alba iar apoi cea neagra in forma de linii, peste care treceti apoi cu furculita.
Daca ungeti formele in care preparati prajiturile cu ulei sau unt si presarati cu pudra de cacao in loc de faina, prajiturile nu vor mai fi atat de fainoase si totodata acestea vor avea un gust delicios de ciocolata.
Daca preparati retete de prajituri care sunt uscate si le puneti intr-o cutie de carton acestea isi for pastra frajezimea un timp mai indelungat.
Incercati sa puneti prajiturile care sunt uscate intr-o cutine din plastic, iar alaturi de ele un mar. Cautati peste 2-3 zile sa vedeti cat de proaspete vor fi.
Atat fructele cat si prajiturile vor fi mult mai gustoase si ele nu se vo mai inmuia repede daca inainte sa le coaceti, ungeti blatul din coca de biscuit sau din aluat fraged pe partea inferioara cu un strat de smatana mai gros.
Glazura de ciocolata care o puneti pe torturi sau prajituri nu se va mai sfarama daca atunci cand o topiti amestecati in ea si putin iaurt zuzu.
Daca topiti glazura pentru prajituri la cuptorul cu microunde sau chiar si in cuptorul de la aragaz (o puneti intr-un vas de inox).
Una din cele mai rapide metode pentru a decora torturile dumneavoastra este urmatoarea: mixati un albus de ou spuma cu zahar, ungeti tortul si dati la cuptor pemtri circa 10 minute.
Pentru ca tortul de ciocolata sa aiba o aroma mai puternica amestecati in blat cateva picaturi de otet de mere sau chiar suc de lamaie.
Crema pentru retete de prajituri si torturi care ati preparat-o cu gelatina, va ramane tare chiar la temperaturi ridicate daca veti amesteca in aceasta o lingura de otet de mere sau suc de lamaie.

Comentarii (3)

10.12.2012, 12:27

Interesante sfaturile!

10.12.2012, 17:39

multumesc Denissa

10.12.2012, 23:14

De retinut

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia