Sfaturi utile despre retetete de prajituri si torturi

Postat de laurapopescu in Tipsuri pe 9 Dec 2012, 12:09

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Atunci cand preparati prajituri marmorata, trebuie sa stiti ca aceasta arata mult mai bine daca le puneti intai glazura alba iar apoi cea neagra in forma de linii, peste care treceti apoi cu furculita.
Daca ungeti formele in care preparati prajiturile cu ulei sau unt si presarati cu pudra de cacao in loc de faina, prajiturile nu vor mai fi atat de fainoase si totodata acestea vor avea un gust delicios de ciocolata.
Daca preparati retete de prajituri care sunt uscate si le puneti intr-o cutie de carton acestea isi for pastra frajezimea un timp mai indelungat.
Incercati sa puneti prajiturile care sunt uscate intr-o cutine din plastic, iar alaturi de ele un mar. Cautati peste 2-3 zile sa vedeti cat de proaspete vor fi.
Atat fructele cat si prajiturile vor fi mult mai gustoase si ele nu se vo mai inmuia repede daca inainte sa le coaceti, ungeti blatul din coca de biscuit sau din aluat fraged pe partea inferioara cu un strat de smatana mai gros.
Glazura de ciocolata care o puneti pe torturi sau prajituri nu se va mai sfarama daca atunci cand o topiti amestecati in ea si putin iaurt zuzu.
Daca topiti glazura pentru prajituri la cuptorul cu microunde sau chiar si in cuptorul de la aragaz (o puneti intr-un vas de inox).
Una din cele mai rapide metode pentru a decora torturile dumneavoastra este urmatoarea: mixati un albus de ou spuma cu zahar, ungeti tortul si dati la cuptor pemtri circa 10 minute.
Pentru ca tortul de ciocolata sa aiba o aroma mai puternica amestecati in blat cateva picaturi de otet de mere sau chiar suc de lamaie.
Crema pentru retete de prajituri si torturi care ati preparat-o cu gelatina, va ramane tare chiar la temperaturi ridicate daca veti amesteca in aceasta o lingura de otet de mere sau suc de lamaie.

Comentarii (3)

10.12.2012, 12:27

Interesante sfaturile!

10.12.2012, 17:39

multumesc Denissa

10.12.2012, 23:14

De retinut

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs