Cateva sfaturi utile in bucatarie ... Part. 1

Postat de RoXx in Tipsuri pe 8 Sep 2012, 15:55

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cateva sfaturi utile in bucatarie ... Part. 1
  1. Pentru a decoji rosiile , se indeparteaza cotorul , se face o incizie in forma de cruce pe fundul rosiei si se introduc in apa fierbinte si se lasa in jur de 30 de secunde.Apoi se scot si se introduc in apa rece cu gheata.
  2. Aluatul de clatite se lasa sa se "odihneasca" 30 de minute pentru ca faina sa elibereze glutenul si clatitele sa isi pastreze forma.
  3. Cartofii curatati se pun imediat in apa rece pentru a nu oxida.
  4. Sosul de rosii cel mai gustos este cel facut din rosii prunisoare.
  5. Timpul ideal de fierbere al oualor este intre 5 si 8 minute (3/4 minute pentru ouale moi , 5/6 minute pentru cele medii si 7/8 minute pentru cele tari ).
  6. Ceapa nu trebuie lasata sa se arda deoarece va da un gust amar preparatelor.
  7. Dupa ce se adauga smantana la un preparat pe foc, acesta nu trebuie lasat sa mai clocoteasca.
  8. Ca sa fiarba mai repede, fasolea se lasa peste noapte in apa la inmuiat.
  9. Cand se fierb leguminoase verzi sau verdeturi , nu trebuie folosit capacul (pentru ca acestea sa-si pastreze culoarea).
  10. Daca aveti de prajit ceva in cantitate mai mare,dupa prima transa se mai adauga putin ulei deoarece acesta se pierde la prajit , iar daca ramane putin ulei in tigaie se arde usor si degaja acroleina - o substanta toxica - .

Comentarii (3)

09.09.2012, 13:35

Lau

Lau
09.09.2012, 17:13

22.12.2012, 23:47

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia