Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor

Postat de Adinuta in Condimente pe 31 Oct 2011, 16:12

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Ce ne-am face fara sare si piper cand ne-am obisnuit ca orice mancare savuroasa sa aiba acel plus de aroma oferit de condimente? Insa secretul unei retete reusite nu consta doar in folosirea lor, cu in gasirea acelui echilibru in combinarea cu alte ingrediente.

Foloseste condimentele puternice in cantitati mici. Retine ca ierburile sunt pentru a spori aroma, nu pentru a domina insa gustul intregii mancari. De aceea este bine sa adaugi treptat si sa tot gusti pana ajungi la cantitatea ideala, pentru a te asigura ca nu depasesti masura.

Ierburile intregi:

1. Leaga-le sau pune-le intr-un tifon pentru a le putea scoate mai usor din mancare cand termini reteta.

2. Adauga la inceput la inceput ierburile intregi si condimentele in mancarurile care dureaza o ora pentru a fi gatite.

3. Semintele pot fi prajite usor inainte de a fi adaugate in mancare pentru a spori aroma.

Ierburile maruntite si condimentele macinate:

1. Adauga-le la sfarsit, cam cu 15 minute inainte de terminarea timpului pentru gatit, deoarece condimentele pudra sau maruntite elibereaza mai repede aroma.

2.  Piperul proaspat macinat are cea mai puternica aroma.

3. Pentru produsele reci, adauga condimentele cu cateva ore inainte de a le servi, pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.

4. Daca pregatesti o friptura, cu o ora inainte o poti unge c ulei, ierburi si condimente si sa o gatesti dupa ce o tii la frigider.

5. Daca este vorba de carne pentru hamburgeri sau umplutura, atunci pune condimentele direct in compozitie.

Articol in parteneriat cu eufori.tv

Comentarii (1)

31.10.2011, 20:25

mersi mersi
recunosc ca nu stiu intotdeauna sa combin aromele

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia