A fost odata ca niciodata un Campionat International de Gatit in Aer Liber…unde?...pai la Arad…cand?....in 30.06-01.07, a fost un eveniment gastronomic de proportii, care se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor, fiecare grupa fiind jurizata de catre o comisie internationala.
Eu personal nu am mai participat la nici un eveniment de acest gen, dar datorita Maestrului Marcel Iorga, caruia ii multumesc inca o data pentru ca a avut incredere sa ma invite si pe mine, am avut ocazia sa particip la acest show gastronomic. Mi-a facut o deosebita placere, ca pe langa Marcel sa-l cunosc si pe Cristian Borod, marele bucatar maniac si pe Diana Borod, care pe bune ca este cea mai buna organizatoare cunoscuta pana acum de mine. Sunt super faini toti 3 si sper sa mai am ocazia sa particip cu ei la asemenea evenimente culinare
Inca de cand am aflat ca voi face parte si eu din aceasta echipa de “soc si sexi” vorba lui Marcel :P, am avut emotii, iar cu cat se apropia mai mult evenimentul cu atat mai tare se intensifica acest sentiment. Na….ce sa fac, asa sunt eu mai emotiva
In prima zi am fost intampinata de domnul Uica Mihai – un om absolut minunat – si am avut ocazia sa fac cunostinta cu baietii de la Master Chef (Mehrzad, Alexandru, Cristian si Iris), de ei ce as putea sa spun decat ca sunt baieti faini si talentati bineinteles!
In aceasta zi am participat la Simfonia Ceaunelor, iar Marcel a fost foarte inspirat cand a hotarat sa facem in premiera (chiar si pentru el) un Mistret Bourguignon, deoarece a fost foarte apreciat ceaunul nostru, drept pentru care am si castigat o cupa!!!
A doua zi, o zi fierbinte si obositoare, Cristian a dus un “OZN” :)) adica un grill Ascona Outdoorchef care si-a facut treaba de minune. Fiecare din noi l-am folosit pentru retetele pregatite la jurizare. Trebuie sa va spun ca mi-a fost foarte greu sa aleg reteta potrivita avand in vedere conditiile date (caldura mare, no frigider, no cuptor…). M-am tot sfatuit si cu Diana si pana la urma m-am hotarat asupra unei retete usoare care sa nu-mi dea prea multe batai de cap si anume “The Ultimate Banana Split Cake Dessert”, pe care pentru siguranta l-am servit in cupe si nu pe farfurie. Sper sa va placa desertul meu la fel de mult cum i-a placut domnului Spyros Dimitriou, de la care am invatat ceva ce trebuia sa stiu de la Master Chef, tot ce se pune pe farfurie se mananca! J
Cristian a pregatit un starter tropical - ananas cu chili la gratar si sos de rodii si muschi de porc la gratar marinat in sos Bourobon, suna bine nu-i asa? iar Marcel a gatit un muschi de porc in stil vanatoresc.
Seara s-a incheiat cu priemierile de rigoare, unde noi ne-am bucurat pentru 1 medalie de aur (ceaun – Bourguignon de mistret) si1 medalie de aur (sectiunea bloggerilor – antreu, fel principal si desert) si o cupa!
Va las cateva poze si va sfatuiesc sa participati, daca aveti ocazia, la aceste Campionate de Gatit in Aer Liber (urmatorul fiind in 8-9 septembrie in Cluj) , deoarece pe langa faptul ca invatam multe lucruri utile, este prilejul perfect de a cunoaste persoane minunate cu aceleasi interese.