Campionatul pentru gatit a ajuns la etapa Cluj, care se va desfasura la polus mall in perioada 9-11 septembrie!
„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Evenimentul va fi organizat în mai multe ediţii, fiecare dintre acestea în mai multe etape. Ediţia a IV-a este constituită din cinci etape: Iaşi, Bucureşti, Piteşti, Timişoara şi Cluj-Napoca. Apărut pe fondul unui vid în zona artei culinare, Campionatul îşi propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi.
Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală” la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor (celor pasionaţi de gătitul în aer liber). De ce în aer liber? Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei.
Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii (nu este impusă tematica în competiţie).
Organizatorul evenimentului:
Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ
World Association Of Chefs Societies
Gastro Show Cooking Entertainment
Gastro Cultura
Maestrul Antonio Passarelli