Am selectat aici un episod din Atena - Valentine's day, calatorie asupra careia voi reveni. S-a intimplat intr-o Costa coffe, in Plaka. Am intrat noi frumusel si ne-am aruncat privirea catre prajiturelele in forma de inimioara, adulmecind insa placutul miros de cafea de calitate.
Tipa de dupa tejghea robotea pe linga espressor. Cind ma uit mai atent, pregatea doua cafele. De fapt, era vorba de doua cafeloaie, ca sa le zic asa ... Parca erau castroane de supa:
Daca nu va dati seama cit de mari sint, priviti in poza de mai jos, in stinga, cescutele de espresso normal si comparati-le cu cele din dreapta. Acestea din urma sint de 400 grame!
Altfel, am baut si o delicioasa cafea la ibric, adevarata cafea greceasca. Briki se numeste ibricul in care se pregateste aromata bautura cu kaimaki (caimac) si katakahi (zatzul).
Cititi pe forum si comentati in topicul Cum preparam cafeaua de dimineata