Încă un aparat si-a facut aparitia de curand in bucataria mea: e vorba de mult doritul hand blender, blenderul de mana, de la Philips.
Mi-au spus unii prieteni sa-mi iau, aveam nevoie, e drept, asa ca am facut gestul de a-l cumpara. Vestea si mai buna e ca aparatul e ieftin, eu am dat €23 pe el, deci ar trebui sa-l gasiti la 25-30-40 de lei si in Romania.
Aparatul se compune din corpul principal, care la randul lui se poate imparti in doua parti. Alaturi, mai sunt doua vase, unul mai inalt si mai subtire, bun de amestecat legume sau fructe cu diferite lichide.
Corpul principal se face si el in doua parti, iar partea de sus se ataseaza apoi la celalalt vas, care e un tocator electric. Si astfel ai si tocator electric de bucatarie.
Ce fac cu el?
Aparatul e util pentru prepararea supelor de tip crema, cand, pur si simplu bagi blenderul in vasul in care fierb legumele si amesteci bine de cateva ori: legumele se transforma in crema si gata supa crema!
Apoi, acum cateva seri l-am folosit sa fac hummus in casa, din boabele de naut fierte, plus tahini, sosul special din seminte de susan. Inca putin ulei de masline, sare, usturoi, blenderul in functiune si in 5-8 minute am avut gata hummus proaspat, de calitate.
Iar acum ceva timp am pregatit chiar dropul de miel cu ajutorul acestui aparat: ceapa am dat-o prin tocatorul electric, in 20 de secunde a fost gata, organele de miel apoi au fost date si ele prin tocator, in 5-7 minute. Rapid!
Apoi, alta intrebuintare foarte indicata este pentru fructe: puteti sa realizati singuri smoothie-uri sau shake-uri, cum ar fi banana cu capsune si cu lapte, sau kiwi cu banane sau cu iaurt, sau fructe cu cuburi de gheata.
Cel mai mult mi-a placut cand am realizat un inedit sos verde pentru friptura de miel, pe baza de iaurt, menta, patrunjel, scortisoara si inca un ingredient secret.
Prin urmare, e ieftin, e foarte util, trebuie sa-l aveti fiindca scurteaza mult din etapele gatitului clasic, sau, mai exact, din etapele pregatitoare ale unui preparat.