Bucataria este pentru Roberta ceea ce camera de joaca este pentru un copil. Daca-i priviti modul in care aseaza bucatele in farfurie o sa vedeti ca ea chiar se joaca in bucatarie. Descoperiti-o pe Epurasha2bb in rindurile de mai jos, relaxate si pline de savoare ...
Capitolul despre Roberta
1. 3 cuvinte care o definesc pe Roberta?
''Mama'', ''cautator'' si '' creator''. Asta fiindca ati cerut pe scurt, asa ca acum va trebuie sa intelegeti singuri ce am vrut sa zic
2. Care ar fi 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insula pustie?
Sincer, mi-ar fi imposibil aleg doar 3, dar ca sa traduc intrebarea in ''lucrurile de care nu te-ai desparti'' ar fi: laptopul, tigaia Doubletta si sarea.
3. Ce te face sa zimbesti?
Multe lucruri, daca nu sunt, le caut eu. In primul rand pozenele fetitelor mele, Deea si Teo, apoi orice gest de afectiune fie intre oameni, pasari, animale, pesti ... ma face sa zambesc. Culorile frumos imbinate, o idee care-mi vine si de care sunt mandra ma face sa zambesc de una singura, oameni care imi zambesc ma fac sa zambesc. Eu sunt filoloaga la origine asa ca as putea sa despic firul in 4 si sa va zic ca sunt zambete si zambete. Il stiu si pe cel ironic, si pe cel de mandrie cand iti iese ceva, si pe cel timid de indragostita, si pe cel de admiratie in fata inocentei si mai e acel zambet cand te simti solidar cu cineva sau cu o situatie dar nu indrazesti sa vorbesti ca sa nu strici momentul si atunci intinzi un zambet pe buze si e ca si cand ti-ai deschide sufletul si bratele, dar fara a trece de o anumita limita. Am sa ma opresc aici ca altfel nu mi-ar ajunge 10 pagini.
4.Ce personalitate/VIP ai invita la o petrecere a ta?
Daca as avea vreodata ocazia in viata sa o intalnesc pe viu pe Tracy Chapman as fi cea mai fericita. Este cantareata mea preferata. Imi place ca om, ca suflet si mult imi place si emotia pura ce se transmite prin vocea ei.
5. Unde ti-ar placea sa-ti petreci vacanta?
Clar pe o plaja cu nisip alb si fin pe marginea Oceanului Indian.
Capitolul Roberta in bucatarie:
1. Care este mincarea ta preferata?
Mancarea preferata ar fi asa: o supa rece de rosii cu usturoi, un gratar de pui cu legume si ciuperci si o slata Caesar cu salat verde, maioneaza si crutoane.Ca desert neaparat o prajitura sau tort cu ciocolata neagra din belsug servita foarte rece.
2. Ce ai mincat si te-a uimit?
Atunci cand eram mica intr-o excursie la malul marii am comandat din meniu pui de balta nestiind ce sunt, iar mie placandu-mi mult puiul. Mi-a adus, am papat si abia apoi mi-au spus ce era de fapt, picioruse de oac-oac.
3. Ce nu-ti place sa manici?
Am avut o experienta foarte neplacuta cu niste raci de balta oribili, cu gust de mal ,si jur ca nu as mai manca asa ceva niciodata! si ceva ce nu am incercat dar nici nu mi-as dori sunt ..melcii!
4. Care este bautura ta preferata?
Desi beau foaarte foarte rar alcool, bautura ce-mi place este un Martini Bianco cu maslina verde sau un Cocktail cu portocale rosii, lime si putina vodca.
5. Da-ne un tips culinar care ti se pare important si de ajutor pentru orice pasionat culinar.
Tipsuri ar fi multe, dar cel mai important mi se pare sa te apuci doar de lucrurile care iti sunt la inima si cu drag, adica sa-ti placa o reteta mult, sa-ti starneasca incredere cand te apuci de ea, sa ai ingredientele si ustensilele la indemana, si daca ai si ceva in plus sau in minus sa nu te sperii sa experimentezi. Secretul meu cel mai mare este ca eu gatesc cu drag, ca chiar imi pun si muzica in timp ce pregatesc ceva. Pentru mine bucataria este cum e pentru copii camera de joaca.
Despre blogosfera culinara:
1. Ce parere ai despre blogosfera culinara?
Este un lucru minunat ca exista, eu acolo mi-am gasit inspiratia si curajul sa ma avant in lumea culinara. Desi abia imi facusem blog mi-am luat inima -n dinti si m-am inscris la un festival unde am ramas surprinsa sa constat cata lume necunoscuta m-a votat si m-a admirat si chiar am castigat un premiu minunat , un blender de mana Phlips pe care il folosesc de cateva ori pe zi chiar. Partile negative sunt prea mici si fara importanta ca sa discutam despre ele.
2. Care este primul blog culinar de la noi care-ti vine in minte?
Primul blog care mie mi-a mers la inima este Laura Adamache, ea si munca ei sunt un exemplu perfect pentru mine, atat de arta culinara cat si de arta fotografica. Are tota admiratia mea pur si simplu.
3. Cit timp dedici blogului tau culinar pe zi?
Nu dedic blogului meu asa mult timp cum as vrea. Mai mult navighez pe forumuri in timpul liber. Pe blog mi-am propus sa postez numai retetele care mi se par cele mai reusite din ce fac eu . Ma bucur cand mai gasesc acolo cate un mesaj de felicitari de la cineva si imi place din cand in cand sa impart clipe frumoase din viata mea cuprinse in cate o imagine. Uneori stau 3 ore intr-o zi, alteori nu intru o luna pe blog.
4. Iti place vreun blog / site culinar din afara .ro, care?
Nu am un blog dinafara favorit , nu am prea cautat domeniul asta, sigur as gasi ceva minunat, dar n-am prea mult timp.
5. Ce mesaj transmiti blogosferei culinare?
Mesajul meu catre blogosfera culinara este sa incercam cu totii sa ne pastram autenticitatea si sa nu uitam niciodata ca nimic nu este batut in cuie, sa dam frau liber imaginatiei si sa nu ne agatam de sabloane. Sunt de acord sa respectam traditia in sensul sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului , dar nu sa stagnam de frica de a nu sari o virgula din vechile retete.
Capitol bucataras .ro
Da-mi 3 atribute pentru Bucataras.ro. Este un site ...
- pentru mine ''gazda ideala''. Zic asta fiindca atunci cand intri te simti primit bine, esti imbiat cu imagini de calitate si cu bratele deschise, iar discutiile sunt relaxante si descretesc si cele mai incretite frunti!
- imi place ca exista o pagina a fiecaruia unde isi aduna retetele si parca ar fi un bloc plin de bucatarii, mai primesti ... vizite :).
- este gazda perfecta, este ''scoala culinara'' fiindca inveti din articole si din comunitate o multime de lucruri, este un loc unde nu te simti singur fiindca este un forum extrem de activ si la orice ora gasesti pe cineva sa vorbeasca si cu tine. Ma bucur sincer ca v-am intalnit!