Cele sapte volume se dezvolta pe regiuni, urmand firul epic al autorului. In plus, fiecare volum este bogat ilustrat cu fotografii ale preparatelor culinare, dar si cu elemente de etnografie si antropologie culinara. Un adevarat monument editorial al acestui domeniu. Porneste in calatoria ta culinara: Dobrogea si Campia Romana (volumul I), Muntenia, Oltenia si Banatul (volumul II), Ardealul (volumul III), Bucovina, Moldova si Basarabia (volumul IV), Delta Dunarii, stanele Romaniei, aromanii si secuii (volumul V), De la post la sarbatorile campenesti (volumul VI), Sarbatori crestine la romani (volumul VII).
Volumul 2 Muntenia si Oltenia
Saptamina aceasta continua calatoria noastra culinara la sud de Carpati – in Muntenia si Oltenia colinara – trecand apoi prin defileul Dunarii, in Banat. Retetelor traditionale si comentariilor antropologice culinare despre aceste regiuni, Radu Anton Roman le adauga pagini incintatoare de „arheologie oenologica“. Nu rata volumul al doilea din „Retete de colectie“, care te poarta prin Muntenia, Oltenia si Banat! Spor la gatit!
Ramii pe faza, Jurnalul si Bucataras.ro iti pregatesc un concurs cu premii aceste minunate carti!