Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade.
Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
Galbenusurile batute cu o furculita...
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava.
Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete.
Ingredientele uscate :faina,nuca de cocos si praful de copt le amestecam impreuna pentru a le adaugam mai usor.
Mixăm albușurile...
Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.
In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte...
Aluatul
Faina cernuta o punem intr-un bol.
Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia .
Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita.
In mijlocul fainii facem o adancitura . Turnam laptele cu drojdia, ouale batute , zaharul, zaharul...
Blat
Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.
Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit.
Nuca macinata impreuna cu faina si cu praful de...
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180...
In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat...
Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei .
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu...
Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si 50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita.
Lasam sa se raceasca.
Pana cand se raceste pregatim o tava de 20 x 20 cm pe care punem hartie de copt.
Faina o...
Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.
Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.
Blat
Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom(eu folosec fiola...
Am inceput cu prepararea foilor astfel.
Intr-o cratita mai inalta punem zaharul, mierea ,laptele, praful de sare, bicarbonatul, untul si ouale si amestecam bine pe foc mic. Amestecam cu un tel para pana cand toate ingredientele sunt topite si amestecul devine pufos. Luam amestecul de pe foc si...
Blat :
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albus.
Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul....
Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana...
Blatul:
Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi.
Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade C.
Albusurile cu esenta de rom si praful de sare...
Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor.
Turnam compozitia intr-o tava (30 x 35cm) tapetata cu hartie de copt...
Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra.
Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai...
Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat...
Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte.
Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine.
Intr-un castron mai mare punem faina. In...
Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa.
Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor.
Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30...
Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul.
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine.
Treptat adaugam faina, amestecand...
Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face pasta. Adaugam laptele, faina, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt si omogenizam foarte bine....
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc.
Lasam...
In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt.
Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam...
Este o reteta foarte simpla, ai nevoie de un robotel si de un ajutor mic J.
In vasul robotului, am pus pulpa de avocado, zaharul, untul de arahide, ciocolata rupta bucati, cacao, oul si faina .
Pornim robotul si lasam sa se omogenizeze totul bine.
Pe o tava asezam hartie de copt si...
Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul.
Adauga esenta de rom si lasa la racit.
Pana...
Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul .
Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine .
Treptat...
Blatul
Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt.
Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o .
Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul...
Foile
Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .
Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul.
Intr-un...
Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic.
Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una.
Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava.
Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam...
Desert prajitura Tort de cocos
Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade. Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Galbenusurile batute cu o furculita...
Desert prajitura Raffaello
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava. Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete. Ingredientele uscate :faina,nuca de cocos si praful de copt le amestecam impreuna pentru a le adaugam mai usor. Mixăm albușurile...
Desert spirale cu nuca
Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin. In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte...
Desert Ochi de pisica
Aluatul Faina cernuta o punem intr-un bol. Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia . Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita. In mijlocul fainii facem o adancitura . Turnam laptele cu drojdia, ouale batute , zaharul, zaharul...
Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara
Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit. Nuca macinata impreuna cu faina si cu praful de...
Desert prajitura tavalita, de post
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180...
Desert prajitura cu gris, de post
In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C. Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat...
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu...
Desert negresa cu banane si alune de padure
Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si 50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita. Lasam sa se raceasca. Pana cand se raceste pregatim o tava de 20 x 20 cm pe care punem hartie de copt. Faina o...
Desert tort cu afine
Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom(eu folosec fiola...
Desert prajitura Albina
Am inceput cu prepararea foilor astfel. Intr-o cratita mai inalta punem zaharul, mierea ,laptele, praful de sare, bicarbonatul, untul si ouale si amestecam bine pe foc mic. Amestecam cu un tel para pana cand toate ingredientele sunt topite si amestecul devine pufos. Luam amestecul de pe foc si...
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie
Blat : Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul....
Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji
Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana...
Desert prajitura cu ciocolata si nuca
Blatul: Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi. Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade C. Albusurile cu esenta de rom si praful de sare...
Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise
Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini. Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate...
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor. Turnam compozitia intr-o tava (30 x 35cm) tapetata cu hartie de copt...
Desert turta dulce
Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra. Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai...
Desert fursecuri umplute cu cocos
Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat...
Desert cozonac cu umplutura de mac si visine
Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte. Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine. Intr-un castron mai mare punem faina. In...
Desert tarta cu gutui si nuci
Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa. Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor. Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30...
Desert placinta cu mac si coacaze rosii
Foile: Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu. Omogenizam foarte bine. Treptat adaugam faina, amestecand...
Desert chec cu banane si cafea
Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face pasta. Adaugam laptele, faina, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt si omogenizam foarte bine....
Desert prajitura cu gutui
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc. Lasam...
Desert rulada cu mascarpone si zmeura
In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam...
Desert fursecuri cu avocado
Este o reteta foarte simpla, ai nevoie de un robotel si de un ajutor mic J. In vasul robotului, am pus pulpa de avocado, zaharul, untul de arahide, ciocolata rupta bucati, cacao, oul si faina . Pornim robotul si lasam sa se omogenizeze totul bine. Pe o tava asezam hartie de copt si...
Desert negresa cu pere, merisoare si chili
Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul. Adauga esenta de rom si lasa la racit. Pana...
Desert placinta cu branza
Foile: Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul . Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu. Omogenizam foarte bine . Treptat...
Desert tort cu crema de lamaie
Blatul Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt. Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o . Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul...
Prajitura Albinita
Foile Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm . Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul. Intr-un...
Desert strudel rapid cu mere
Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic. Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una. Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava. Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam...