Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

de anca_rm in Prajituri, 2 Mai 2020 | 3541 vizualizari

 

O rulada simpla si rapida cu gust intens de cafea dar si cu o nota acrisoara.
Am folosit o dulceata de coacaze negre dar la fel de bun ava fi si o dulceata de caise,zmeura,afine, visine sau orice alta cu gust putin acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 30 ml apa carbogazoasa (3 linguri)
  • 120 gr zahar tos (5 linguri)
  • 100 gr nuca macinata (6 linguri)
  • 50 gr faina (2 linguri)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt (5 grame)
  • Umplutura:
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 7 gr cafea solubila
  • 400 ml frisca neindulcita Dorna
  • 150 gr zahar pudra (sau dupa gust )
  • -150 gr dulceata acrisoara (coacaze,afine,zmeura,visine ,agrise)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara:

Blat

Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.

Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.

Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit.

Nuca macinata impreuna cu faina si cu praful de copt le-am amestecat si le adaugam pe rand peste oua. Adaugam apa si omogenizam bine.

Compozitia o turnam in tava pregatita, intindem pe toata suprafata tavii (va fi un strat subtire) si dam la cuptorul incins pentru 10-15  minute.

Cand este coapta, scoatem tava, lasam putin sa se tempereze si rulam blatul cu hartia de copt.

O lasam la racit.

De obicei blatul il rulez intr-un prosop umezit, dar de aceasta data asa mi-a fost mai la indemana si mai rapid. Cand o sa-l desfacem, trebuie sa avem grija sa nu il rupem, cand scoatem hartia.

 

Umplutura

Ciocolata neagra taiata in bucati mici impreuna cu cafeaua solubila si cu 100 ml frisca le topim la foc mic, amestecand continuu. Cand ciocolata este topita, luam de pe foc si o lasam la racit.

Restul de 300 ml frisca impreuna cu zaharul pudra le batem pana cand se intareste frisca.

Eu am folosit smantana pentru frisca neindulcita de la Dorna, dar se poate folosi si frisca vegetala. In cazul in care folositi frisca vegetala, nu mai este nevoie de zahar pudra.

 Cand ciocolata topita este foarte rece, cu o lingura o adaugam peste frisca batuta si omogenizam pana cand obtinem o culoare uniforma.

 Blatul il desfacem din hartia de copt,cu atentie sa nu se rupa. Intindem un strat de dulceata, nu foarte groasa. Punem jumatate din frisca si nivelam. Incepem sa rulam cu grija.

 

Deasupra vom intinde restul de frisca si ornam dupa cum ne place.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie