Chifle cu ciuperci si masline

de _Alina_ in Piine, 7 Apr 2014 | 4139 vizualizari

 

V-am mai zis ca-mi plac ciupercile si painea, iar de cand am facut painicile cu sos de rosii si gogosari ma gandeam sa combin aceste ingrediente. Cele 30 de chifle obtinute s-au mancat "ca painea calda" :)) Eu am pasat ciupercile fiindca am un mofturosel care nu le suporta daca le vede, dar voi le puteti lasa cubulete sau faceti cum preferati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 50 g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calda
  • 1 ceapa mare (140 g)
  • 370 g ciuperci pleurotus (congelate)
  • 80 ml apa
  • 175 g pasta de gogosari
  • 160 g masline
  • 150 ulei de palmier/ floarea soarelui
  • 100 g faina de grau pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ciuperci si masline:

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.

2. Taiem ceapa marunt si o punem la inmuiat intr-o tigaie impreuna cu o lingura de apa. Adaugam ciupercile si cei 80 ml apa, punem capacul si lasam 10 minute la foc potrivit. Adaugam apoi pasta de gogosari si mai lasam 3-5 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca pana la temperatura de 36-38 grade celsius. Punem compozitia intr-un blender si mixam putin (puteti sa o lasati si asa daca va place sa gasiti bucati mai mari de ciuperci prin chifle).

3. Incorporam ciupercile, maslinele si sarea si framantam 1-2 minute.

4. Inglobam uleiul si framantam bine (7 minute).

5. Acoperim vasul si lasam la dospit 30 min intr-un loc cald, lipsit de curenti.

6. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

7. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua formam cate un cilindru cu grosimea de 8-10 cm din care taiem cate 15-16 felii (70-80 g greutate/felie). Luam fiecare felie o pudram cu faina si formam o modelam sub forma unei mingi. Punem chiflele astfel formate intr-o tava tapetata cu harti de copt la 7-8 cm distanta intre ele. Acoperim chiflele cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.

8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu chifle (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc).  

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.

2

Pasta de gogosari o puteti inlocui cu sos de rosii.

3

Puteti folosi ciuperci proaspete si le puteti taia din start cubulete ca sa nu mai aveti treaba cu blenderul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]