Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut .
Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute.
In acest timp cernem faina intr-un bol maricel .
Galbenusurile de ou impreuna cu...
Clatite pufoase reteta
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt, laptele si uleiul.
Omogenizam bine....
Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care...
Am folosit piure de castane congelat , un pachet de 200 grame pe care l-am lasat la decongelat.
Perele le-am curate de coaja si le-am taiat cubulete destul de mici pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie , ca sa nu se oxideze.
Ouale impreuna cu zaharul,praful de sare si esenta de...
Puiul decongelat il spalam in apa rece foarte bine si il asezam pe un prosop curat ca sa se usuce. Cand este uscat il facem un masaj bine meritat cu sare atat pe exterior cat si in interior. Puneti sare cat credeti ca trebuie. Lasam putin sa stea asa.
Intre timp spalam frunzele si...
Blatul:
Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza.
Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut...
Vinetele le spalam, le uscam si le coacem pe gratar, in cuptor sau pe o plita pe aragaz fiecare dupa cum poate.
Le curatam de coaja si si le punem la scurs pe o suprafata inclinata .
Pana vinetele se racesc curatam ceapa si o razuim marunt sau o taiem. In doua linguri de ulei incins calim...
Blatul:
Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.
Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu...
In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata , impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas punem faina , untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita . Turnam laptele in mijlocul faini si framantam...
Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in forma dorita ( eu am...
Ciocolata impreuna cu untul o topim la bain marin sau pe foc mic avand grija sa nu fiarba . Cand s-a topit si omogenizat o lasam deoparte sa se raceasca. Adaugam ouale batute in prealabil usor cu furculita, omogenizam bine. Adaugam zaharul, sarea, praful de copt si faina si amestecam....
Avem nevoie de doua vase
Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de lamaie ,iar in vasul al doilea cacao si dulceata de trandafir .
Eu am optat pentru a folosi zahar...
Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa .
Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul.
Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam...
Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .
Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa ,...
Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor.
Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema .
Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare...
Foile de placinta le decongelam .
Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti .
Branza impreuna cu ouale , mascarponele si zaharul le mixam foarte bine pana obtinem o crema .Gustati si mai adaugati zahar daca...
Blatul:
Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu esenta de rom, cafeau solubila si zaharul pana cand isi schimba culoarea .Adaugam faina amestecata in...
Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.
Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la...
Limba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de limba. Acum va trebui sa curatam limbile de partile albe si o taiem in bucati cat doriti de mari ....
Pregatim o tava de copt cu dimensiunea de 25x30 cm
Separam albusurile de galbenus .
Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacao nesquik (se poate folosi cacao obisnuita).
In albusuri punem esenta de rom si incepem sa le batem cu mixerul adaugand zaharul . Batem pana cand devin o...
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute .
Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine . Le tocam marunt si le punem intr-un bol .
Quinoa (aproximativ 50 gr seminte de quinoa nefiarta)...
Pregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime .
Pornim cuptorul la 180 grade
Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Adaugam faina , praful de copt si coaja razuita de lamaie si la final uleiul ....
Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, iaurtul , uleiul si semintele (eu am folosit de canepa) si la final apa amestecata cu...
Eu am folosit file de peste si fructe de mare congelate , deci prima data le-am decongelat si le-am pus intr-un strecurator sa se scurga apa de pe ele .
Cartofii i-am curatat si i-am taiat in sferturi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare . Trebuie sa fiarba si sa se inmoaie pentru ca...
Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor.
Faina o amestecam cu praful de...
Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema.
Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o...
Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare .
Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar...
Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.
Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie...
Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.
Adaugam faina, cacao, praful de copt si...
Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar .
Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si...
Melcisori cu mar
Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp cernem faina intr-un bol maricel . Galbenusurile de ou impreuna cu...
Clatite pufoase reteta cu pere
Clatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt, laptele si uleiul. Omogenizam bine....
Tarta frangipane cu pere
Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios. Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care...
Guguluf cu piure de castane si pere
Am folosit piure de castane congelat , un pachet de 200 grame pe care l-am lasat la decongelat. Perele le-am curate de coaja si le-am taiat cubulete destul de mici pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie , ca sa nu se oxideze. Ouale impreuna cu zaharul,praful de sare si esenta de...
Pui aromat la cuptor
Puiul decongelat il spalam in apa rece foarte bine si il asezam pe un prosop curat ca sa se usuce. Cand este uscat il facem un masaj bine meritat cu sare atat pe exterior cat si in interior. Puneti sare cat credeti ca trebuie. Lasam putin sa stea asa. Intre timp spalam frunzele si...
Indiene cu piersici si mascarpone
Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut...
Salata de vinete - Baba ganoush
Vinetele le spalam, le uscam si le coacem pe gratar, in cuptor sau pe o plita pe aragaz fiecare dupa cum poate. Le curatam de coaja si si le punem la scurs pe o suprafata inclinata . Pana vinetele se racesc curatam ceapa si o razuim marunt sau o taiem. In doua linguri de ulei incins calim...
Tort ,, Valurile Dunarii,,
Blatul: Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom. Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu...
Placinta cu prune (mosocoarna)
In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata , impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina , untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita . Turnam laptele in mijlocul faini si framantam...
Tarta cu ciocolata
Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in forma dorita ( eu am...
Tarta brownie
Ciocolata impreuna cu untul o topim la bain marin sau pe foc mic avand grija sa nu fiarba . Cand s-a topit si omogenizat o lasam deoparte sa se raceasca. Adaugam ouale batute in prealabil usor cu furculita, omogenizam bine. Adaugam zaharul, sarea, praful de copt si faina si amestecam....
Fursecuri spirala
Avem nevoie de doua vase Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de lamaie ,iar in vasul al doilea cacao si dulceata de trandafir . Eu am optat pentru a folosi zahar...
Tarta cu dovlecei
Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul. Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam...
Clatite aperitiv cu vinete
Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul . Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa ,...
Crema de zahar ars cu lapte de ovaz
Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor. Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema . Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare...
Placinta cu branza si stafide
Foile de placinta le decongelam . Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti . Branza impreuna cu ouale , mascarponele si zaharul le mixam foarte bine pana obtinem o crema .Gustati si mai adaugati zahar daca...
Rulada cu cafea si crema de mure
Blatul: Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu esenta de rom, cafeau solubila si zaharul pana cand isi schimba culoarea .Adaugam faina amestecata in...
Prajitura cu ovaz si crema de vanilie
Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm. Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la...
Mancare de limba cu masline verzi
Limba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de limba. Acum va trebui sa curatam limbile de partile albe si o taiem in bucati cat doriti de mari ....
Prajitura cu zmeura si nesquik
Pregatim o tava de copt cu dimensiunea de 25x30 cm Separam albusurile de galbenus . Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacao nesquik (se poate folosi cacao obisnuita). In albusuri punem esenta de rom si incepem sa le batem cu mixerul adaugand zaharul . Batem pana cand devin o...
Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute . Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine . Le tocam marunt si le punem intr-un bol . Quinoa (aproximativ 50 gr seminte de quinoa nefiarta)...
Chec cu nuca si visine
Pregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime . Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Adaugam faina , praful de copt si coaja razuita de lamaie si la final uleiul ....
Paine alba cu iaurt si seminte
Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, iaurtul , uleiul si semintele (eu am folosit de canepa) si la final apa amestecata cu...
Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos
Eu am folosit file de peste si fructe de mare congelate , deci prima data le-am decongelat si le-am pus intr-un strecurator sa se scurga apa de pe ele . Cartofii i-am curatat si i-am taiat in sferturi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare . Trebuie sa fiarba si sa se inmoaie pentru ca...
Fursecuri fragede umplute cu gem
Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor. Faina o amestecam cu praful de...
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata
Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o...
Salata calda de dovlecei
Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare . Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar...
Negresa cu menta si rubarba
Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca. Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie...
Rulada cu cirese
Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul. Adaugam faina, cacao, praful de copt si...
Crumble cu piersici si caise
Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar . Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si...