Tarta frangipane cu pere

de anca_rm in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 3281 vizualizari

 

Este o tarta de care te indragostesti. Gustul deosebit este dat de migdale, alune sau nuci de usorul iz de alcool precum si de fructele coapte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • -1 galbenus
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita esenta migdale
  • Pentru umplutura:
  • -100 g migdale macinate (nuci, alune, arahide)
  • -80 g unt
  • -2 oua
  • -80 g zahar
  • -2 linguri lichior amaretto
  • -zeama de la o jumate de lamaie
  • -pere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frangipane cu pere:

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.

Intr-un vas punem  faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.

Pe o tava de tarta (10x30)  intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii, apoi intepam cu furculita din loc in loc si dam la congelator pentru 20 minute.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura.

Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate.

Perele le curatam si scoatem semintele. Am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 pere. Le-am taiat in jumate, dar in functie de cat de mari sunt perele le puteti taia in cate felii doriti.

Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta.

Scoatem aluatul din cuptor, turnam umplutura si asezam perele.

Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute.

Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si branza