Cateodata mai fac lapte de ovaz si taratele rezultate nu le arunc ci le pastreez in frigider intr-o cutie cu capac .Aceste tarate nu se usuca ci raman usor umede . De data asta le-am folosit la aceasta tarta . Se pot folosi tarate uscate , dar atunci trebuie redusa cantitatea de faina pe care o adaugati in aluat .
Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.
Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit.
Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.
Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.
Lasam la racit.
Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.
Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.
Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.
Serviti rece.