publicat la 07.12.2013
publicat la 07.12.2013
publicat la 07.12.2013
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Blatul: - Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina si mirodeniile - amesteci usor, apoi torni compozitia in tavade la aragaz tapetata cu hartie de copt - se da la cuptorul incins in prelalabil la 180C pentru 35-40 min - cand este...
Briose cu branza si stafide
- se maesteca toate ingredientele si se fomeaza un aluat putin mai tare decat cel de chec - se aseaza hartite speciale in formele de briose si se umplu pana la nivelul formei si se coc 20 min la foc mediu - 180C - - se scot si se ung cu galzura facuta din 1 lingura unt - 2 linguri cacao...
Pasca poloneza
Blat: - freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema - adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec) Crema: - freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul,...
Pasca cu fructe
- inmoi gelatina in putin lapte - bati smantana cu o lingura de zahar pana se face frisca - amesteci 450 gr zahar cu ouale si cu laptele si fierbi pana se ingroasa, apoi lasi sa se raceasca - adaugi frisca, gelatina si esenta de vanilie - intr-o forma asezi o folie de plastic iar pe...
Cozonac impletit cu nuca si rahat
Aluatul: - cerni faina de 2-3 ori pt a fi cat mai afanata - dizolvi drojdia cu putin zahar si laptele caldut - zaharul il dizolvi in laptele prins si il incalzesti putin - freci galbenusurile cu sarea - faci o adancitura si framanti aluatul cu toate ingradientele in afara de unt...
Prajitura cu gem glazurata - de post
Aluat: - amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia - omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min - dupa ce s-a copt si...
Chec cu nuca si stafide (de post)
- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea, amestecandu-se bine - se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga stafidele spalate si nuca taiata bucati - se...
Piersici de post
Aluatul: - amestecam zaharul cu uleiul si apa, apoi am adaugat amoniacul stins cu putin otet, esenta sau coaja de portocale...si am amestecat bine - am adaugat si faina pana am obtinut un aluat potrivit - din acest aluat am facut bilute cat o nuca mica pe care le-am pus la copt in tava...
Fursecuri cu ciocolata de post
- se amesteca margarina la temperatura camerei cu zaharul si esenta - se adauga faina,bicarbonatul si sarea si se incorporeaza apoi migdalele/nuci am pus eu rupte bucati nu macinate, am zis sa le simtim in compozitie ca sunt gustoase - separat se taie ciocolata marunt si se pune si ea in...
Briose cu dovlecel si nuca - de post
- amestecam faina cu zaharul vanilat sare, bicarbonat, apoi punem apa, uleiul, coaja de lamaie si mierea, iar la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare dar nu stors. - tapetam formele de briose cu hartii speciale sau de copt si turnam cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare forma dar sa...
Rulada cu nuca de cocos - de post
Aluatul: - apa, zaharul si cacaua se pun pe foc sa dea cateva clocote - biscuitii se macina sau se piseaza su sucitorul si se amesteca cu siropul - se framanta totul cu mana unsa cu ulei, se imparte aluatul in 3 bucati si se intinde pe cate o folie alimentara cu sucitorul uns si el cu...
Prajitura mozaic cu ananas (de post)
- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea, amestecandu-se bine - se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama - se...
Rulouri cu mere de post
- se lasa foile sa se dezghete la temp camerei - merele rase se pun pe foc mic cu zaharul cca 10 min pana nu mai au zeama si se amesteca cu 1 lingura margarina si scortisoara si se lasa la racit - se pregatesc foile lipindu-se cate 3 unse cu ulei intre ele apoi se imparte compozitia de mere...
Prajitura cu foi - de post
Foile: - amesteci zaharul cu uleiul si apa, apoi adaugi amoniacul stins in otet, sare si esente si se adauga faina, amestecand pana obtinem un aluat elastic - impartim aluatul in 4 buc pe care le intindem si le coacem pe dosul tavii de la aragaz cate 10 min fiecare foaie la 180C Crema:...
Banuti cu gem - de post
- frecam spuma margarina cu zaharul - se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta - se aduna coca in forma de bila si se da la frigider 15 min - se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie nu prea...
Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post
Aluatul: - puneti intr-un castron vinul, uleiul, sarea si amestecati bine dupa care adaugati faina si malaiul si amestecati bine cu lingura pana se cere framantat si se framanta dar nu prea mult dupa care se pune 30 min la frigider - in acest timp se incalzeste cuptorul - se...
Cuiburi cu mere si nuci de post
Aluat: - punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min - in sucul ramas topim restul de zahar si sarea si coaja de lamaie incalzindu-le putin - peste maia adaugam siropul obtinut si uleiul...
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post
Salam de biscuiti reteta - se farama biscuitii si se adauga peste ei stafidele spalate, rahatul taiat cuburi mici si cacaua si se amesteca bine - Apa cu 1/2 lingurita sare si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se pune magrarina si se adauga romul si se mai poate pune coaja de...