Rulouri cu mere de post

de Georgiana78 in Prajituri, 26 Mar 2012 | 4523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 8 mere rase
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr margarina
  • ulei
  • scortisoara
  • sirop din 100 ml apa si 3 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere de post:

- se lasa foile sa se dezghete la temp camerei

- merele rase se pun pe foc mic cu zaharul cca 10 min pana nu mai au zeama si se amesteca cu 1 lingura margarina si scortisoara si se lasa la racit

- se pregatesc foile lipindu-se cate 3 unse cu ulei intre ele apoi se imparte compozitia de mere in atatea parti cate grupuri de foi avem si se aseaza compozitia pe o latura mica a fioii si se ruleaza iar ruloul se aseaza intr-o tava rotunda (de tarta am pus eu) tapetata bine cu margarina

- se procedeaza la fel cu toate foile si se aseaza in tava rotunda si se ung pe deasupra cu putin ulei

- se dau la cuptor pt 40 min la foc potrivit (180C) iar cand s-au rumenit, se scot, se lasa putin sa se mai raceasca apoi se toarna siropul caldut si se acopera cu un prosop

- se feliaza dupa preferinta si se serveste

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate umple si cu varza, ciuperci, spanac sau orice umplutura va place

2

sunt gustoase si usor de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Georgiana78 1

27.03.2012, 08:58

Va multumesc! Sunt gustoase sa stiti si nu fac mizerie pt ca sunt insiropate, iar a doua zi caci au mai ramas vreo 2 buc erau chiar baclavale cu mere.....

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:10

fffffffff bune, am trecut la fav

Georgiana78 1

27.03.2012, 15:35

Diana multumesc si o sa iti placa sigur! Sa imi spui cand ai sa faci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere