Asa cum va spuneam si la pasca cu fructe am experimentat anul acesta doua retete de pasca altfel decat cea traditionala.....buna....!
Blat:
- freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema
- adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec)
Crema:
- freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul, aromele, iar la urma adaugi albusurile batute spuma
Asamblare:
- din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca mai inalta, tapetata cu hartie de copt 3/4 din compozitie si o dai la cuptor pt. 5-7 min
- scoti tava din cuptor si pui crema si restul de aluat de blat deasupra si coci pasca la foc potrivit (180-190C) pt 45 min
Glazura: inmoi plicul de glazura in apa fierbinte 5 min asa cum scrie pe plic si dupa ce pasca s-a mai racorit torni glazura deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit. Pofta buna!