Pasca poloneza

de Georgiana78 in Prajituri, 16 Apr 2012 | 13407 vizualizari

 

Asa cum va spuneam si la pasca cu fructe am experimentat anul acesta doua retete de pasca altfel decat cea traditionala.....buna....!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 pahar faina (150 ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 pahar lapte
  • 10 gr praf copt sau bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr unt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • Crema:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 pahar faina
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • Glazura:
  • glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

- freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema

- adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec)

Crema:

- freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul, aromele, iar la urma adaugi albusurile batute spuma

Asamblare:

- din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca mai inalta, tapetata cu hartie de copt 3/4 din compozitie si o dai la cuptor pt. 5-7 min

- scoti tava din cuptor si pui crema si restul de aluat de blat deasupra si coci pasca la foc potrivit (180-190C) pt 45 min

Glazura: inmoi plicul de glazura in apa fierbinte 5 min asa cum scrie pe plic si dupa ce pasca s-a mai racorit torni glazura deasupra.

Se serveste dupa ce s-a racit. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de Craciun