briose de dieta.... doreste cineva?
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
1 lingura seminte de chia se hidrateaza pentru 10 minute in 75 ml apa rece.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor Clio, semintele de chia hidratate, cealalta lingura de seminte chia uscate, branza degresata si laptele rece pana obtinem un amestec spumos.
Taratele se amesteca intr-un bol separat cu pudra de budinca si praful de copt.
Amestecam ingredientele uscate cu amestecul de galbenusuri si branza pana la omogenizare.
Cu o lingura incorporam apoi spuma de albusuri in restul compozitiei si amestecam usor sa nu iasa aerul din spuma.
Asezam in tava formele de briose din silicon in care punem cate o hartiuta de briosa, apoi punem compozitie in proportie de 3/4 din capacitatea formelor de silicon.
Presaram susan alb si negru pentru decor si dam apoi tava la copt pentru 40 minute la 170 grade.
Facem testul cu scobitoarea, scoatem apoi briosele pe un gratar sa nu ramana umede, le lasam la racorit apoi servim.
Pofta buna!