Toamna07

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 27.04.2012

RETETE203
PRIETENI113
Retete

Ciorba de miel retetaq cu salata verde

In Ciorbe la 14 Apr 2014

Cum procedezi : Cureti carnea de pielite,o speli bine,o tai in bucatele si o fierbi in apa rece cu sare.Adaugam si matele curatate si spalate foarte bine.Le poti despica sa ramana ca o fasiuta si tine 2-3 ore inainte de a le folosi,in apa cu putin otet. Le taiati in bucatele mici. Adunati...

Tiramisu reteta cu ciocolata

In Prajituri la 9 Apr 2014

Tiramisu reţetă originală Prima data, preparam ciocolata calda ,punem doua plicuri de ciocolata pudra la 200 ml de apa calda.Amestecam bine si o lasam sa se raceasca .Cand s-a racit, adaugam doua linguri cu crema de whiskey sau lichior,rom... Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul...

Tocanita de naut cu macrou

In Peste la 1 Apr 2014

Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste. Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien . Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata...

Prajitura cu foi de placinta - Reteta greceasca

In Prajituri la 24 Mar 2014

Ingrediente Prajitura cu foi de placinta - Reteta greceasca Foile dezghetate le taiem in bucatele mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt. Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava...

Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate

In Prajituri la 13 Mar 2014

Mod de preparare foi : Am pus mixerul la treaba si a mixat albusurile cu un strop de sare si 150g de zahar pana au stat bat. Cu o paleta am inceput sa adaug galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Am amestecat usor fara sa se lase albusul .La final am adaugat in...

Supa de porumb (de post sau nu)

In Mancaruri de post la 13 Mar 2014

Mod de preparare:  Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie. Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel...

Chifle si scovergi umplute cu urda si marar

In Piine la 5 Mar 2014

Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute. Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.Eu am framantat pana a transpirat coca si a facut...

Pasta de naut cu rosii uscate

In Mancaruri de post la 5 Mar 2014

In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o...

Desert prajitura Mimoza

In Prajituri la 10 Feb 2014

Foile:   Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca. Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere....

Tagliatele cu porc prajit,ghimbir si miere

In Paste la 3 Feb 2014

Mod de preparare: Fierbem pastele al dente intr-o oala cu apa si sare. Intre timp,amestecam amidonul cu o lingura de apa,apoi adaugam sosul de soia si mierea;dam deoparte. Intr-o tigaie mare incingem putin ulei si dam focul mare.Adaugam carnea de porc si tinem pe foc pana se rumeneste...

Caponata siciliana

In Mancaruri de post la 3 Feb 2014

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper. Le sotam pe foc mare timp de 5 minute. Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele. Lasam legumele la foc...

Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

In Prajituri la 20 Ian 2014

Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele. Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata...

Tort cu crema mascarpone si migdale (tort rapid)

In Torturi la 5 Ian 2014

Crema : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul farin vanilat pana cand amestecul devine o spuma alba. Adaugam delicioasa crema mascarpone si batem in continuare pana cand compozitia se intareste. Punem si migdalele zdrobite, ele vor fi partea crocanta a tortului. Dam crema la frigider timp...

Tort crema de zahar ars

In Torturi la 20 Dec 2013

Ne apucam de crema de zahar ars. Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.Separat,se bat ouale cu restul de zaharul si vanilia.Cand au...

Praz cu masline

In Mancaruri de post la 9 Dec 2013

Se curata, se spala si se taie prazul. Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei, la foc mic, pana se inmoaie, intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Se toarna sosul de tomate si, eventual, se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa. Se adauga maslinele, se acopera...

Salata de telina Apio si mere

In Salate la 2 Dec 2013

Amestecam ingredientele pentru salata si le punem deoparte.Eu le-am tocat la robot. Intr-un castron adaugam iaurt,zeama de lamaie,ulei de masline,sare si piper,toate dupa gust. Amestecam bine si turnam peste salata! Se poate pregati cu pana la o zi inainte,daca e tinuta la rece! Pofta...

Reteta simpla si gustoasa de Tocanita de naut, o mancare consistenta si plina de savoare

In Mancaruri de post la 27 Noi 2013

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Tocanita de naut, o mancare consistenta si plina de savoare: Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa. Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim. Eu am folosit oala minune si...

Orez Mandarin

In Porc la 19 Noi 2013

Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi. Batem ouale si facem o omleta moale. Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam...

Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite

In Pui la 13 Noi 2013

Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava.  Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui . Se dau la cuptor pentru 45...

Prajitura "Valurile Dunarii"

In Prajituri la 8 Noi 2013

Mod de preparare crema : Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand. Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase! Mod de preparare blat alb : Visinele le punem...

Pui manastiresc

In Pui la 4 Noi 2013

Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa  fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o...

Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie

In Ficat la 22 Oct 2013

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului...

Mancare de conopida cu pui

In Pui la 14 Oct 2013

Spalam puiul si legumele . Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente". O scurgem de apa. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe...

Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

In Piine la 7 Oct 2013

Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara. Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2013

Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie. Cand au ajuns la fierbere,am adaugat zeama de lamaie si am...

Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata

In Porc la 18 Sep 2013

Prima varianta de gatire (ca in foto) : Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o...

Inghetata cu arahide sarate si stafide in ciocolata

In Dulciuri la 29 Aug 2013

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaugam laptele.Amestecam pana la omogenizare. Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Amestecam cu telul, in tot timpul, sa nu se lipeasca.  Dam la o parte de pe foc  si punem praful de cacao si...

Spaghete cu midii si sos de smantana dulce

In Fructe de mare la 22 Iul 2013

Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente. Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine. Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim...

Ciuperci marocane cu cus cus

In Mancaruri de post la 15 Iul 2013

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac....

Prajitura cu crema de portocale

In Prajituri la 8 Iul 2013

Mod de preparare foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina...

Afisate 31 - 60 din 203 retete    

Postari recente

publicat la 13.06.2015

Briose cu iaurt si nectarine

publicat la 03.06.2015

Inghetata de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]