Tort crema de zahar ars

de Toamna07 in Torturi, 20 Dec 2013 | 26386 vizualizari

 

Nu stim cand sau cum au devenit prajiturile o parte atat de importanta a Craciunului,dar cu siguranta ne bucuram ca au devenit.
Si asa,spetitul in bucatarie cu pregatirea dulciurilor,va avea un final gustos...si aratos !

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema de zahar ars:

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar + 8 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 4 pliculete de zahar vanilat

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana cu varf de faina
  • 10 linguri de lapte
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars:

Ne apucam de crema de zahar ars.

Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.Separat,se bat ouale cu restul de zaharul si vanilia.Cand au crescut suficient ,se toarna laptele clocotit,amestecam usor si apoi turnam compozitia in cratita tapetata cu zahar ars.Dam crema la cuptor incins  (max. 200 de grade) pentru 25-30 de minute.
Blatul:
Faina o amestecam cu praful de copt .
Separam galbenusurile de albusuri .
Albusurile le batem spuma tare .
Galbenusurile de mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema .
Faina amestecata cu praful de copt o adaugam incet -incet peste galbenusuri mixand intr-una .
Cu o paleta sau lingura mare  incorporam si albusurile ; le amestecam usor  ca si cum le-am da peste cap. Aluatul trebuie sa aiba un aspect aerat ,pufos , de norisor. :)
Dupa cele 30 de minute verificam daca crema s-a inchegat si adaugam compozitia de blat peste ea.Dam,din nou,la cuptor pentru inca 30-35 de minute .
Cand este gata inchidem focul  si lasam tortul in cuptor cu usa deschisa sa se obisnuiasca cu temperatura de afara .
Rasturnam tortul : Punem deasupra formei un platou cu margini ridicate si cu putina indemanare intoarcem tortul.Dam tava la frigider si a doua zi vom gasi blatul de la tort perfect insiropat de la crema.
Eu am presarat peste tort niste migdale glasate cu miere!:)
Este un deliciu !
Asa se scrie o poveste de Craciun!:)
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (29)

gaby_gabytza 1

21.12.2013, 16:51

mamaieelena 1

21.12.2013, 18:02

imi place enorm acest tort

laura_n 1

22.12.2013, 12:17

o nebunie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si portocale