Praz cu masline

de Toamna07 in Mancaruri de post, 9 Dec 2013 | 4486 vizualizari

 

O mancare pefecta pentru o cina vegetariana .
Este pentru prima data cand gatesc acest fel de mancare.Nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa.:)
Reteta din revista Good Food.

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de praz cu tija alba cat mai lunga,taiate in bucati mici
  • 1 ceapa medie, taiata solzisori
  • 200 g masline negre pe care le intepam cu o scobitoare
  • 250 g suc de rosii
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita de zahar
  • sare si piuper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Se curata, se spala si se taie prazul.

Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei, la foc mic, pana se inmoaie, intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Se toarna sosul de tomate si, eventual, se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa. Se adauga maslinele, se acopera vasul cu un capac si se mai lasa la fiert 10 minute. Adaugam dupa gust sarea, piperul, foaia de dafin, zaharul si se mai lasa 5 minute la fiert.

Se ia vasul de pe foc si se introduce la cuptor incins pentru 10 minute.

Se scot foile de dafin, presaram patrunjel si se serveste mancarea de praz fierbinte, cu paine taraneasca alaturi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi sub capac