Tocanita de naut cu macrou

de Toamna07 in Peste, 1 Apr 2014 | 3645 vizualizari

 

Aceasta tocanita este foarte spornica si aromata, nu doar datorita legumelor, ci si acestui peste raspandit,si nu foarte scump, care aduce sanatatii noastre prin prisma acizilor grasi omega 3 si proteinelor, suplimente nutritive .
Despre beneficiile nautului am tot vorbit in retetele anterioare,asa ca ne bucuram de el si in aceasta tocanita.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 8 bucati de macrou
  • 800 g naut fiert si scurs
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 400 g rosii cuburi (conserva)
  • sare,piper
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de naut cu macrou:

Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.

Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien .
Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata din interior.
Pestele l-am presarat cu sare,piper si l-am fript in tigaia antiaderenta in foarte putin ulei,pe ambele parti.
Il scoatem si-l lasam deoparte.

Intr-o cratita intinsa am inabusit ceapa si ardeiul in 100 ml ulei, presarate cu putina sare ; va scoate dulceata legumelor in evidenta..Am pus capacul si le-am lasat asa pentru 5 minute.Au sarit in schema si foile de dafin cu cimbrul.Amestecam si adaugam rosiile.Le lasam sa se imprieteneasca pe foc mic cateva minute si turnam boabele de naut.Punem o cana de apa,acoperim si lasam sa dea cateva clocote .
Asezam pestii fripti deasupra si mai dam la cuptor uncins pentru 15 minute,suficient ca pestele sa-si lase gustul puternic in tocanita.
Servim cu patrunjel tocat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de naut cu macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

01.04.2014, 19:09

naut n-am mancat inca.... M-ai facut curioasa, sa vad de unde-l procur! Arata minunat in combinatie cu pestele!

Toamna07 1

06.04.2014, 21:59

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:48

buna cimbinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de naut cu carne de porc