Pui manastiresc

de Toamna07 in Pui, 4 Noi 2013 | 21324 vizualizari

 

Aveam prin frigider niste bucati de pui si ma gandeam cum sa-l mai reinventez.Atunci m-am apucat de rasfoit cartile de bucate prin care am gasit o reteta minunata.
Incep prin a cita pe remarcabilul Radu Anton Roman,caruia ii apartine aceasta minunatie de gusturi,care spune:"Puiul acesta nu prea e pentru calugari,pare mai degraba o gateala festiva,pentru oaspeti.O mancare bogata,gustoasa,cu ingrediente una si una-de sa te lingi pe degete!"

 

INGREDIENTE

1 kg carne de pui

  • 500 g ciuperci
  • 400 ml smanatana
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 400 g bacon (sau orice fel de afumatura)
  • 1 ou
  • 300 ml supa (pui sau legume)
  • 200 ml vin alb dulceag
  • 2-3 linguri unt
  • piper,boia,cimbru si patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte,se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata si o lingura de unt. Ciupercile se amesteca cu afumatura ceapa si usturoi .Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa.Acum apare ideea parfumata a unui sos. Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos,iar deasupra turnam 200 ml smantana dulce. Se mai lasa tava la cuptor inca 15 minute apoi se drege mancarea cu oul batut amestecat cu sare,piper,cimbru,patrunjel tocat si restul de smantana dulce.
De-acum mancarea e gata ! Serviti fierbinte aceasta bunatate sofisticata cu paine sau mamaliga !   Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc