Aveam prin frigider niste bucati de pui si ma gandeam cum sa-l mai reinventez.Atunci m-am apucat de rasfoit cartile de bucate prin care am gasit o reteta minunata.
Incep prin a cita pe remarcabilul Radu Anton Roman,caruia ii apartine aceasta minunatie de gusturi,care spune:"Puiul acesta nu prea e pentru calugari,pare mai degraba o gateala festiva,pentru oaspeti.O mancare bogata,gustoasa,cu ingrediente una si una-de sa te lingi pe degete!"
1 kg carne de pui
Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte,se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata si o lingura de unt. Ciupercile se amesteca cu afumatura ceapa si usturoi .Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa.Acum apare ideea parfumata a unui sos. Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos,iar deasupra turnam 200 ml smantana dulce. Se mai lasa tava la cuptor inca 15 minute apoi se drege mancarea cu oul batut amestecat cu sare,piper,cimbru,patrunjel tocat si restul de smantana dulce.
De-acum mancarea e gata ! Serviti fierbinte aceasta bunatate sofisticata cu paine sau mamaliga ! Pofta mare !