Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie

de Toamna07 in Ficat, 22 Oct 2013 | 29709 vizualizari

 

Daca nu aveti timp sa pregatiti o masa de pranz elaborata,va propun o reteta rapida,deosebit de gustoasa si putin costisitoare .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 kg ficatei de pui (bine spalati si curatati)
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 legatura de ceapa verde tocata
  • 1 legatura de marar tocat
  • 300 g smantana
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • sare si piper
  • mamaliga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie:

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati marunt se pun si ei peste ciupercute si ficatei. Smantana in care am adaugat, in prealabil, putin sos din tigaie,am omogenizat-o bine si apoi am turnat-o peste preparat.Am lasat putin sa fiarba si apoi am adaugat ceapa verde si mararul taiate fin .

Sosul este delicios,gust de ceapa verde,smantana,marar...!:) Serviti fierbinte cu mamaliga vartoasa si un pahar de vin alb.:)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare inabusiti