Mai intai am inceput cu crema. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit. Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se...
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am...
Pentru maia:
Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve.
Se adauga si cele 2 linguri de faina si se amesteca.
Se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut 10- 15 minute....
Intr-un bol incapator am pus faina.
In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata.
Am amestecat putin.
Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia.
Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat.
Am...
Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact....
Am batut ouale.
Am amestecat untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale batute.
Am taiat bananele rondele si le-am zdrobit cu furculita.
Am adaugat piureul de banane peste amestecul cu unt.
Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am turnat aluatul in tava de copt...
Mai intai am pregatit crema.
Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat.
Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat.
Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic.
Am adaugat si ciocolata rupta in bucati.
Am amestecat pana cand...
Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.
Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se...
Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.
Lasam 10 minute.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala.
Untul topit il amestecam cu uleiul.
Intr-un bol mare punem faina.
Facem o gropita in faina si punem...
Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera...
Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am...
Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine.
Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator.
Se pune drojdia in el si se astepta 15 minute la loc cald cu bolul acoperit cu un prosop. Cand drojdia incepe sa se umfle, se...
Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
Se adauga uleiul, esenta de vanilie.
Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine compozitia.
Intr-o tava tapetata cu unt si...
Mixam untul moale cu zaharul pudra.
Adaugam ouale pe rand unul cate unul si le mixam pana se incorporeaza in compozitie pana cand devine omogena. Adaugam faina in ploaie si mixam bine pana obtinem o crema groasa.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt.
Luam cu o lingurita din...
Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine.
Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator.
Am pus drojdia in el si am asteptat 5-10 minute sa se activeze drojdia. Cand drojdia s-a umflat, am adaugat faina, zaharul...
Blatul:
Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat peste albusuri.
Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt si cacaua, iar apoi le-am adaugat...
Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa.
Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale.
Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine.
Apoi am adaugat faina putin cate...
Blat:
Toate ingredientele (pentru blat) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol incapator am pus margarina si am inceput sa mixez.
Am adaugat galbenusurile si am mixat in continuare.
Am adaugat si zaharul si am mixat bine...
Mai intai se lasa nutella la temperatura camerei sau se incalzeste cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Se bat ouale spuma pana isi dubleaza volumul.
Se pune laptele in fir subtire, apoi uleiul si se amesteca in continuare.
Se pot adauga esentele.
Separat se amesteca...
Am preincalzit cuptorul la 180° (foc mediu).
Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.
Am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile si am amestecat usor.
Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare si le-am adaugat...
Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea.
Am frecat untul cu...
Faina, apa, zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat se mixeaza.
Apoi se iau cateva linguri din compozitie si se amesteca cu cacaua.
Intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia fara cacao, iar pe deasupra, pe mijloc, se pune cea cu cacaua.
Se da...
Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit).
Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.
Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare.
Am batut ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) si le-am adaugat peste...
Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine.
Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat.
Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat.
Am adaugat sarea si untul (la...
Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale.
Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul.
Am...
Preparare blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma ca la bezea.
Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.
Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.
Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma ca la bezea.
Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza pana devin o crema, apoi se adauga peste albusuri si se...
Se bat ouale cu zaharul cateva minute.
Se adauga uleiul si esenta si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga faina si praful de copt (stins cu doua picaturi de otet) peste oua si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie.
Se unge oala aparatului cu putin ulei si se tapeaza cu...
Margarina se freaca cu zaharul
Apoi se adauga ouale , esenta de vanilie si bananele si se mixeaza cateva minute.
Se adauga smantana (iaurtul) si se mixeaza in continuare.
Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Apoi se adauga faina pe rand in compozitia...
Se curata morcovii si merele si se dau pe razatoarea mica.
Zaharul, vanilia si uleiul se mixeaza 1-2 minute.
Se adauga sucul de portocala (lamaie) si apa minerala.
Se adauga morcovii si merele rase, praful de sare si se mixeaza.
Se adauga scortisoara si stafidele.
Se amesteca...
Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300
Mai intai am inceput cu crema. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit. Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se...
Desert cruffins umplute cu nuca
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am...
Desert poale-n brau
Pentru maia: Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve. Se adauga si cele 2 linguri de faina si se amesteca. Se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut 10- 15 minute....
Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am...
Desert spirale pudrate
Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla. Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact....
Desert chec cu banane
Am batut ouale. Am amestecat untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale batute. Am taiat bananele rondele si le-am zdrobit cu furculita. Am adaugat piureul de banane peste amestecul cu unt. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am turnat aluatul in tava de copt...
Desert cozonac cu ciocolata
Mai intai am pregatit crema. Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat. Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat. Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic. Am adaugat si ciocolata rupta in bucati. Am amestecat pana cand...
Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide
Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat. Am ras coaja de portocala. Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri. Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra. Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile. Am topit untul si l-am lasat sa se...
Desert cozonac rotund cu nutella
Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Lasam 10 minute. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala. Untul topit il amestecam cu uleiul. Intr-un bol mare punem faina. Facem o gropita in faina si punem...
Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni
Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca. Se va obtine un aluat moale. Nu se framanta. Se acopera...
Desert aniversar
Mai intai am separat albusurile de galbenusuri. Apoi am batut albusurile spuma tare. Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma. La final, am...
Desert cornuri cu Nutella
Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine. Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator. Se pune drojdia in el si se astepta 15 minute la loc cald cu bolul acoperit cu un prosop. Cand drojdia incepe sa se umfle, se...
Desert chec marmorat
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste. Se adauga uleiul, esenta de vanilie. Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Se amesteca bine compozitia. Intr-o tava tapetata cu unt si...
Deseuri paleuri cu ciocolata
Mixam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam ouale pe rand unul cate unul si le mixam pana se incorporeaza in compozitie pana cand devine omogena. Adaugam faina in ploaie si mixam bine pana obtinem o crema groasa. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Luam cu o lingurita din...
Desert cornuri cu crema de ciocolata
Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine. Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator. Am pus drojdia in el si am asteptat 5-10 minute sa se activeze drojdia. Cand drojdia s-a umflat, am adaugat faina, zaharul...
Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata
Blatul: Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat peste albusuri. Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt si cacaua, iar apoi le-am adaugat...
Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese
Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa. Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale. Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine. Apoi am adaugat faina putin cate...
Desert tort aniversar cu fructe de padure si crema de vanilie
Blat: Toate ingredientele (pentru blat) trebuie sa fie la temperatura camerei. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator am pus margarina si am inceput sa mixez. Am adaugat galbenusurile si am mixat in continuare. Am adaugat si zaharul si am mixat bine...
Desert donuts cu nutella la aparat
Mai intai se lasa nutella la temperatura camerei sau se incalzeste cateva secunde in cuptorul cu microunde. Se bat ouale spuma pana isi dubleaza volumul. Se pune laptele in fir subtire, apoi uleiul si se amesteca in continuare. Se pot adauga esentele. Separat se amesteca...
Tort aniversar I <3 T ~ 9 ANI
Am preincalzit cuptorul la 180° (foc mediu). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. Am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile si am amestecat usor. Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare si le-am adaugat...
Tort cu cirese si nuci
Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea. Am frecat untul cu...
Chec cu cacao
Faina, apa, zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat se mixeaza. Apoi se iau cateva linguri din compozitie si se amesteca cu cacaua. Intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia fara cacao, iar pe deasupra, pe mijloc, se pune cea cu cacaua. Se da...
Tort cu mac si portocale
Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am batut ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) si le-am adaugat peste...
Beignets - gogosi frantuzesti
Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine. Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat. Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat. Am adaugat sarea si untul (la...
Savarine - 3 ani de Bucataras
Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale. Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul. Am...
Tort cu crema de ness si piersici
Preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea. Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se...
Chec la Multicooker
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma ca la bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza pana devin o crema, apoi se adauga peste albusuri si se...
Prajitura cu cirese - Multicooker
Se bat ouale cu zaharul cateva minute. Se adauga uleiul si esenta si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si praful de copt (stins cu doua picaturi de otet) peste oua si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie. Se unge oala aparatului cu putin ulei si se tapeaza cu...
Chec cu banane (Multicooker)
Margarina se freaca cu zaharul Apoi se adauga ouale , esenta de vanilie si bananele si se mixeaza cateva minute. Se adauga smantana (iaurtul) si se mixeaza in continuare. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Apoi se adauga faina pe rand in compozitia...
Chec cu morcovi si mere - Multicooker
Se curata morcovii si merele si se dau pe razatoarea mica. Zaharul, vanilia si uleiul se mixeaza 1-2 minute. Se adauga sucul de portocala (lamaie) si apa minerala. Se adauga morcovii si merele rase, praful de sare si se mixeaza. Se adauga scortisoara si stafidele. Se amesteca...