Imi place mult acest tort cu crema de ness, iar blatul e super pufos.
Preparare blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma ca la bezea.
Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.
Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.
Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.
Compozitia iese destul de fluida.
Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.
Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30-40 de minute.
Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.
Preparare crema:
Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga intaritorul si zaharul pudra. Apoi se adauga si nessul si se mixeaza pana capata consistenta.
Se aseza piersicile taiate pe jumatate peste blat, iar apoi crema de ness. La final am decorat cu frisca.
Preferabil blatul se pune intr-o forma cu margini detasabile si apoi se toarna compozitia.
Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau peste noapte.
1
Se decoreza dupa preferinta.