Un chec foarte bun si pufos. Se poate coace si in cuptor normal.
Inspiratie: reteta propusa de Ryta: http://www.bucataras.ro/retete/chec-62469.html Multumesc pentru reteta.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma ca la bezea.
Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza pana devin o crema, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus.
Se adauga laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt pana se incorporeaza.
Peretii vasului Multicooker se tapeteaza cu putin ulei si faina.
Se toarna compozitia.
Se seteaza aparatul pe functia Bake 150 grade C, pentru 40 de minute.
Dupa finalizarea programului, aparatul se deconecteaza de la curent.
Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se portioneaza.
Pofta buna!
1
Pe poate pregati si in cuptor normal.