Beignets - gogosi frantuzesti

de Tabita _ in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 5025 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele dragei mele Jamila pentru aceasta reteta.
Diferenta fata de gogosile clasice ar fi ca aluatul e mai moale si putin mai lipicios, timpul dospirii este de minim 2 ore si se taie in forma patrata sau dreptunghiulara.
Sunt foarte pufoase si delicioase.
Sper sa le incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (optional)
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets - gogosi frantuzesti:

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine.

Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat.

Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat.

Am adaugat sarea si untul (la temperatura camerei) in compozitie si apoi treptat faina.

Am presarat intr-un strat generos faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.

L-am framantat ajutandu-ma de faina timp de 15 minute, aducand marginile in centru, obtinand un aluat tot moale, dar mai nelipicios.

Am pus apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei. Am acoperit bolul cu folie de plastic si l-am lasat sa creasca aproximativ 2 ore.

Am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rasturnat aluatul si am presarat putina faina si peste aluat.

Am intins o foaie de aluat de 0,5 cm, dupa care am decupat gogogile cu ajutorul unei forme.

Am pus gogosile in ulei incins, le-am stropit putin si deasupra cu ulei ca sa creasca frumos, apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am prajit pana cand s-au aurit frumos.

Le-am scos apoi pe un servetel de bucatarie pentru a se absorbi excesul de ulei, iar apoi le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot taia in ce forma doriti, nu neaparat patrate.

2

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets - gogosi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Tabita _ 1

21.02.2016, 20:07

Da Roxy, multumesc

Merisor 1

22.02.2016, 10:47

Yummmm, dau o cafea pentru 3 gogosi

Tabita _ 1

22.02.2016, 14:14

Meri, cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello