Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete

Supa de varza rosie

In Supe la 5 Feb 2011

Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pina se inmoaie varza si se absoarbe vinul. Punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar. Lamaia taiata...

Tarta cu visine si nuca

In Prajituri la 4 Feb 2011

220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios. Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu...

Friptura cu cimbru si patatas bravas

In Porc la 3 Feb 2011

Se condimenteaza carnea cu sare, piper, boia, curry si cimbru si se pune intr-o cratita cu doua linguri de ulei de masline. Adaugam o cana cu apa si doua linguri sos de soia. Acoperim craticioara si lasam sa fiarba carnea. Cand a scazut apa , punem carnea pe o tava cu hartie de copt unde...

Patatas bravas

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2011

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja. Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline. Ii dam...

Ciorba de curcan

In Ciorbe la 2 Feb 2011

Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga). Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate. Se lasa sa fiarba la foc...

Mini-panettone (facut la masina de paine)

In Dulciuri la 1 Feb 2011

Minipanetone se face in masina de facut paine. Asezam in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine: -laptele -bucatile de unt -coaja rasa -sare -galbenusurile -nuca prajita -stafidele inmuiate in esenta de rom -zaharul -fructele -faina -drojdia Se planifica...

Desert rustic -MALAI DULCE

In Prajituri la 31 Ian 2011

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma ,...

Toroş ( varza murata cu carne)

In Porc la 30 Ian 2011

Se curata ceapa si se toaca marunt. Uleiul il punem intr-o cratita mai mare si sotam ceapa pana devine sticloasa.Adaugam pasta de gogosari, bucatile de carne taiate felii si varza murata pe care am spalat-o in 2-3 ape daca e prea sarata sau prea acra. Adaugam foile de defin si asezonam....

Pui Tandorri

In Pui la 30 Ian 2011

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma. Pulpele se ung cu aceasta...

Snitel din piept de pui, copt

In Pui la 29 Ian 2011

Pieptul de pui taiat in felii se sterge bine cu prosop de hartie. Se condimenteaza , apoi se da prin faina , ouale batute bine si prin pesmet. Intr-o tava punem hartie de copt unsa cu unt , pe care punem feliile de piept de pui si le dam la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca bine....

Chifle impletite a la Elisa

In Piine la 28 Ian 2011

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit. Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30...

Friptura de porc cu cartofi aurii

In Porc la 27 Ian 2011

Carnea se pune intr-o cratita cu o cana cu apa, sare si piper.Se acopera si se lasa sa se patrunda bine. Daca e nevoie se mai adauga putina apa , spre sfarsit adaugam untura, apoi se lasa sa se rumeneasca. Cartofii se curata , se spala si se taie in felii mai mari. Se pun cartofii sa fiarba...

Budinca de spaghete

In Spaghete la 26 Ian 2011

Kaizerul se taie feliute si se prajeste. Rosia si ardeii se taie felii subtiri iar branza se razuieste. Ouale se bat bine. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si se fierb conform instructiunilor de pe punga. Spaghetele fierte se strecoara de apa in care au fiert...

Tochitura ardeleneasca

In Porc la 25 Ian 2011

Carnea se taie cubulete.Sunculita si carnatul se taie feliute. Intr-un wok se pune uleiul laincalzit apoi adaugam bucatile de carne amestecand continuu pina isi schimba culoarea toata carnea. Adaugam sare si piper, apoi bucatile de sunculita, carnat si pasta de gogosari. Invartim si apoi adaugam...

Orez cu lapte si scortisoara

In Dulciuri la 24 Ian 2011

Orezul se spala bine din mai multe ape. Laptele se pune la fiert impreuna cu un varf de cutit de sare. In momentul in care se umfla laptele, adaugam orezul si amestecam sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Reducem focul la mic si lasam sa fiarba orezul bine.Cand orezul este fiert...

Copane cu bere, cu cartofi la cuptor si ardei copti

In Pui la 23 Ian 2011

Se curata de piele copanele si se pun la fript in tigaie cu putin ulei.Se rumenesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata fripte se scot pulpele pe o farfurie. In sosul ramas se caleste ceapa taiata marunt si gogosarul. Cand sunt moi punem berea si pulpele din nou in tigaie.Punem sare si...

Cartofi cu parmezan in vasul roman

In Mancaruri de legume la 22 Ian 2011

Vasul roman se tine la inmuiat in apa 30 minute. Se curata cartofii si se taie dupa preferinta. Punem apoi cartofii taiati in vasul roman, adaugam o canita cu apa,gogosarul taiat felii, condimentam si presaram patrunjel verde si parmezanul. Adaugam feliutele de usturoi si dam vasul...

Vitel cu mazare verde

In Vita la 21 Ian 2011

Carnea spalata se taie in bucatele mici . Ceapa curatata se taie marunt. Gogosarul se taie feliute. Ceapa si gogosarul se pune la calit in doua linguri de ulei pina ce se sticleste ceapa.Adaugam carnea care o invartim pe toate partile pina isi schimba culoarea. Punem apa pina depaseste nivelul...

Mancarica de gogosari

In Mancaruri de legume la 20 Ian 2011

Gogosarii se curata de cotor si se taie felii subtiri. Ceapa se curata si se taie solzisori. Impreuna se soteaza la foc cat de mic in putin ulei. Daca scad mult, se adauga 2-3 linguri de apa. Lasam sa fiarba bine si apoi adaugam pasta de tomate si cimbrul. Mai lasam sa dea doua clocote...

Pui cu tomate -duo

In Pui la 19 Ian 2011

Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza.Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin ulei si se calesc 10 minute.Adaugam apoi usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si rosioarele si...

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

In Tortellini la 18 Ian 2011

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita se taie cubulete si se pune la prajit. Cascavalul se rade. Mustarul se amesteca cu smantana si eventual usturoiul. Se adauga sare si piper apoi sunculita prajita si cascavalul ras. Se...

Friptura de berbecut

In Oaie la 17 Ian 2011

Se curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza si se adauga apoi vinul ,ardeiul si usturoiul taiat ,Deasupra se presara celelalte condimente....

Salata de ciuperci cu oua

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Ciupercile se scurg de zeama si se taie marunt. Ouale fierte se curata si se rad doua din ele plus albusul de la al treilea. Cu un galbenus fiert ,un galbenus crud , mustar si ulei se face o maioneza. Ciupercile, ouale razuite, usturoiul presat si maioneza se amesteca bine .Adaugam smantana...

Supa de usturoi

In Supe la 15 Ian 2011

Se curata usturoiul apoi se pune la calit in untul topit. Morcovii, patrunjelul, cartofii si ceapa se curata si se spala.Se taie marunt toate legumele si zarzavatul si se pun la calit peste usturoi. Dupa ce sunt usor calite se adauga apa necesara , sare si piper si se fierb pina cand sunt...

Pui cu amestec mexican si ciuperci

In Pui la 14 Ian 2011

Se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se taie cubulete si rosia feliute. Se pun doua linguri de ulei la incins si se calesc ceapa, ardeiul si rosia. Cand sunt gata calite se adauga carnea, amestecam putin si adaugam apa cat s treaca de nivelul carnii.Punem sare si piper si lasam sa...

Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti

In Pui la 13 Ian 2011

Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de ardei si se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca doriti puteti adauga putin cimbru.Se obtine astfel...

Omleta cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Se taie sunca fasii, ceapa, rosia si ardeii marunt iar branza se faramiteaza. Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie si prajim putin sunca.Adaugam ceapa, ardeii si rosia si lasam sa se caleasca bine. Ouale le spargem si le batem bine si dupa ce legumele sunt calite , rasturnam ouale peste...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 11 Ian 2011

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine. Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde...

Pulpe pane cu cartofi la cuptor

In Pui la 10 Ian 2011

Pulpele se spala bine si se da jos pielea de pe ele.Se condimenteaza bine cu ce condimente preferati. Ceapa se curata , se toaca marunt( se poate razui) si se amesteca cu iaurtul si cu oul bine de tot. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Intr-o tava se pune hartie de copt si se unge...

Papricas de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 9 Ian 2011

Se curata ardeii si se taie cubulete, la fel si rosia. Ceapa se taie solzisori. Cartofii curatati se taie in lungime si carnatul rotocoale( daca este prea gros se mai taie in doua) Se pune la calit ceapa, ardeii si rosia si se lasa putin sa se inmoaie.Adaugam carnatii , pasta de ardei ,...

Afisate 481 - 510 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]