Mini-panettone (facut la masina de paine)

de Sidy in Dulciuri, 1 Feb 2011 | 11968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri coaja de portocala
  • 2 plicuri coaja de lamaie
  • ( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala)
  • 250 ml lapte caldut
  • 250g unt moale
  • 150 nuci maruntite
  • 5 galbenusuri
  • 125 g zahar tos
  • 50g caise deshidratate(optional)
  • 50g stafide
  • esenta de rom
  • un varf cutit sare
  • glazura ciocolata de la Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-panettone (facut la masina de paine):

Minipanetone se face in masina de facut paine.

Asezam in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:
-laptele
-bucatile de unt
-coaja rasa
-sare
-galbenusurile
-nuca prajita
-stafidele inmuiate in esenta de rom
-zaharul
-fructele
-faina
-drojdia
Se planifica masina pe programul " Dough"- framantat si dospit.
Dupa terminarea programului , aluatul se imparte in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt data cu putin unt, sau se pune la copt intr-o forma de panetone.
Se mai lasa la dospit 30-45 de minute apoi se da la cuptorul dinainte incalzit pentru alte 45-60 minute.
Dupa ce este copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme.
Se prepara glazura dupa instructiunile de pe plic si se rastoarna deasupra panetoneului...
Se da 2 ore la rece apoi se poate taia felii.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-panettone (facut la masina de paine)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise